Hlavní obsah

Statistika: Slávistický obránce Jablonský trumfl všechny kreativní hráče

Praha

Sešívaní se před derby se Spartou mohou spolehnout na formu Tomáše Jablonského. Obránce Slavie o víkendu ovládl Chance index, který zohledňuje kreativitu hráčů. Pokud jde o další statistiky 7. kola fotbalové Synot ligy, ve fitness kategoriích si prvenství připsali slávistický Radek Voltr, který naběhal bez jednoho metru dvanáct kilometrů, a také teplický Martin Fillo, jež se prezentoval 412 metry ve sprintu. Tedy nejvíc ze všech hráčů v aktuálním kole.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Jablonský (vpravo) přispěl Slavii k další výhře.

Článek
Fotogalerie

Oficiální web soutěže sleduje počínání tvůrců ofenzivních akcí. Chance index tentokrát ovládl Tomáš Jablonský ze Slavie, za kterým zaostali Lukáš Magera z Mladé Boleslavi a liberecký Daniel Bartl.

Obránce Slavie byl jednou z ústředních postav vítězství na hřišti Zlína. Sešívaní dokázali na Moravě vyhrát 2:0 a u obou branek asistoval právě Tomáš Jablonský. Pro autora tří ligových branek se jednalo o čtrnáctou a patnáctou asistenci v české nejvyšší soutěži. Na hřišti Ševců čtyřikrát přihrál do gólové šance a pět jeho přihrávek mířilo do šestnáctky.

Celkem mu jeho sobotní počínání vyneslo 29 bodů. O šest bodů za ním zaostal zkušený útočník Lukáš Magera, který jednou brankou přispěl k vítězství 4:3 nad Teplicemi. Třetí místo obsadil s jedenadvaceti body Daniel Bartl. Nynější záložník Liberce asistoval u první a zároveň vítězné trefy Lukáše Pokorného.

Na dvaceti bodech skončil čtvrtý Marek Matějovský ze Sparty a byl posledním hráčem, kterému se podařilo pokořit hranici dvaceti bodů. Těsně pod zmíněnou laťkou skončil teplický Radim Breite a pouze dva body scházely Jiřímu Skalákovi z Mladé Boleslavi a Marku Hanouskovi z pražské Dukly.

Co se týče naběhaných metrů, hned dva borci ze Slavie se dostali mezi tři nejlepší. Již zmiňovaný Radek Voltr a na třetím místě Tomáš Souček (11 951 metrů). Na druhém místě se umístil Patrik Hrošovský z Plzně (11 964 metrů).

Mezi rychlíky se jediný Martin Fillo dostal přes hranici čtyř set metrů v rychlosti nad 25 kilometrů v hodině. Druhý skončil Vukadin Vukadinovič (337 metrů) a třetí Jakub Hora (327 metrů).

Reklama