Hlavní obsah

Lekli jsme se vedení, hledal Bakoš příčiny nezdaru a byl paf z chorea na jeho počest

Plzeň

Fantastického přijetí se dočkal při druhém návratu do Plzně v roli protivníka liberecký útočník Marek Bakoš. Skalní fanoušci Západočechů při střídání dvaatřicetiletého borce jedenáct minut před koncem sobotní bitvy na tribuně rozvinuli obří transparent „Baki díky" s číslem rodáka ze slovenské Nové Bani a jeho podobiznou. Navíc dlouho vyvolávali jméno borce, jenž Viktorii pomohl mimo jiné ke třem mistrovským titulům. Šlo o jistou náplast na duel, v němž Západočeši slavili výhru 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Slovanu Liberec Marek Bakoš v přípravě na duel Evropské ligy s Bragou.

Článek

„Potvrdilo se, že Plzeň má nejlepší fanoušky v republice. Jsem moc rád, že mě mají rádi a při každém návratu si vzpomenou, co jsem v dresu Viktorie odehrál," připomínal Bakoš, že šlo už o jeho druhý start v dresu Severočechů v plzeňské aréně po lednovém přesunu pod Ještěd.

V červenci s Libercem odehrál na západě Čech utkání Superpoháru, v němž slavila Plzeň rovněž triumf 2:1. „Šlo o dva naprosto odlišné zápasy. V Superpoháru jsme si nevěřili, zatímco nyní jsme do prvního obdrženého gólu hráli velmi dobře. Drželi jsme míč, byli nebezpeční a měli šance. Byť jsme prohráli, neodjíždíme s hanbou. Určitě se poučíme a dál se budeme zlepšovat, protože potenciál Slovan má," ujišťoval příznivce Severočechů Bakoš a nijak netajil, jak moc jej choreo plzeňského kotle, dojalo.

„Transparent mě hodně překvapil. Pak člověk zažívá pocity, kdy si uvědomí, že mělo smysl pro klub bojovat a obětovat i kus zdraví. Nechci ještě kariéru rekapitulovat, ale plzeňská éra byla z mojí strany hodně zajímavá," usmál se Bakoš při vzpomínce na tři mistrovské tituly, triumf v domácím poháru a Superpoháru, stejně jako dvojí účast v Lize mistrů.

Pobaveně pak líčil, jak i fanoušci Plzně přející současně úspěch slovenskému rodákovi bojujícímu nyní za Slovan, byli před utkáním rozpolcení. „Od příznivců chodících v Plzni pravidelně na fotbal mi chodily zprávy, jak moc mi drží palce, ale současně chtějí vidět výhru svého klubu," vykládal. „Já pochopitelně chtěl triumfovat s Libercem, abych měl skvělý pocit. Ale Viktoria ukázala, že má skvělý tým produkující výborný fotbal," klaněl se protivníkům a současně bývalým spoluhráčům Bakoš.

A proč mu nebylo dopřáno slavit triumf na západě Čech, byť jeho tým jako první dokázal Plzeň hrající pod taktovkou trenéra Karla Krejčího gólově pokořit? „Možná jsme se trošku lekli vedení. Když jsme skórovali, měli jsme dál hrát otevřený fotbal. Jenže jsme se zatáhli s vědomím, že trošku máme přeci jen nahráno. A vyplynuly z toho dva góly," mínil Bakoš.

Už ve čtvrtek absolvuje s Libercem druhé utkání základní skupiny Evropské ligy. Na půdě Marseille půjde o další těžký test severočeských schopností. Jenže Bakoš s parťáky se bude muset poprvé v sezóně vyrovnat s vědomím, že v lize už Slovan není neporazitelný. „Když jsme prohráli pohárový duel s Bragou, dokázali jsme se oklepat a porazit následně Příbram. Tudíž doufám, že po důkladném rozboru utkání v Plzni zareagujeme stejným způsobem na francouzské půdě a budeme úspěšně reprezentovat český fotbal," ujišťoval Bakoš, že Liberec prohra na plzeňské půdě nerozklíží.

Reklama

Související témata: