Hlavní obsah

Proti Spartě jsem měl motivaci, přiznal Bednář. A vyčítal si zahozenou šanci

Příbram

Pět týdnů příbramský kanonýr Roman Bednář svému týmu chyběl kvůli zranění. Zápas proti Spartě, z níž k říčce Litavce přišel, měl však velkou motivaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský útočník Roman Bednář během utkání se Spartou.

Článek

Byl jste na utkání stoprocentně připravený?

Absolvoval jsem tři tréninky, ale Sparta byla velké lákadlo. To přiznám. Také jsem v tom nechtěl kluky nechat. Dal jsem do toho všechno a důležité je, že zápas jsem vydržel.

V první půli jste měl na kopačce gól. Takové šance proměňujete. Co bylo příčinou, že vás Bičík vychytal?

Nebudu se vymlouvat. Takovou šanci prostě musím dát. Mrzí mě to, protože zápas by se vyvíjel třeba jinak. Tak trochu to přičítám nevyhranosti. Neměl jsem potřebný klid a jistotu. Těch pět týdnů bez zápasů mi prostě chybí. Bylo to znát. Myslím si, že kdybych byl v pravidelném zápasovém rytmu, tak bych tu šanci proměnil.

Příbram prohrála další zápas s favoritem ligy, potřetí dostala čtyři góly. Co se děje?

Ty zápasy se nedají srovnávat. Spartu jsme v první půli k ničemu nepustili. Bylo to o prvním gólu. Ten jsme dostali my a začali jsme dělat individuální chyby, ztrácet sebevědomí. O to víc mě mrzí ta šance. Rozdíl je v tom, že David Lafata první šanci Sparty proměnil, já bohužel ne. Oni pak drželi míč, my jsme běhali a stálo nás to moc sil. Z toho pohledu vyhrála Sparta zaslouženě. Pravdou je, že těžko udržíte Spartu na uzdě devadesát minut. A to nás Aleš Hruška ještě podržel.

Dá se takovým debaklům zabránit?

Určitě ano. Nesmíme ztrácet sebevědomí a koncentraci po inkasovaném gólu, z toho pak pramení zbytečné chyby. Na druhé straně pak musíme proměňovat šance. To je naše práce, hlavně moje. Kdybych ji dal, mohl zápas vypadat jinak, ale o kdyby fotbal není. My musíme vyjít z výkonu v první půli, ten byl dobrý.

Co vám teď osobně nejvíc chybí?

Mně osobně fyzička a vyhranost. Trénink je trénink, ledacos se dá dohnat, ale do formy a pohody se dostanu jen zápasy, těch potřebuji co nejvíc.

Reklama

Související témata: