Hlavní obsah

Zlínský Vukadinovič se těšil na slivovičku. Byla to od nás tragédie, soptil brankář Heča

Zlín

Prestižní krajské derby blízkých soupeřů ovládli fotbalisté Zlína, kteří díky dvěma vydařeným protiútokům přehráli Slovácko 2:1. Plný bodový zisk si připsali po šesti prvoligových kolech.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Zlínští hráči děkují fanouškům po vyhraném zápase se Slováckem. Výhry se dočkali po dvou měsících.

Článek
Fotogalerie

Zlíňanům zařídil vítězství rozhodující trefou sedm minut před koncem střídající srbský záložník Vukadin Vukadinovič, který v nejvyšší soutěži skóroval poprvé od zářijového příchodu na hostování do moravského mužstva z Jablonce.

„Konečně to přišlo. Čekal jsem hodně dlouho, ale nakonec jsem se dočkal v takhle mimořádně sledovaném duelu. Strašně mě překvapilo, jak Zlín už týden dopředu tímto zápasem žil. Skvělá atmosféra na vyprodaném stadiónu byla srovnatelná i s pražským derby se Spartou, které jsem zažil během svého působení ve Slavii," porovnal nadšený Vukadinovič.

Když se řítil sám na brankáře Heču, měl prý dobře promyšleno, jaké zakončení zvolí. „Byl jsem odpočatý, povedlo se mi tudíž utéct obránci Břečkovi. A podařilo se mně zamířit na zadní tyč přesně tak, jak jsem si představoval," liboval si čtyřiadvacetiletý Vukadinovič.

„Všichni mi za gól v kabině strašně děkovali. Rád za něj pochopitelně zaplatím do společné pokladny," tvrdil. „Kouč Páník nám za výhru povolil, že můžeme na nedělní regenerační trénink přijít, kdy se nám zlíbí. Já tudíž asi nepřijdu vůbec, protože se večer po utkání chystáme dát si na oslavu pár piv. A třeba i nějakou slivovičku. Vždyť jsme na Moravě," culil se Vukadinovič.

Zlínský válec, vlažný vstup Slovácka

Trenér Zlína Bohumil Páník si pochvaloval, že se jeho celku náramně vydařila první půle. „Mohli jsme po ní mít i větší než jednogólový náskok," mínil. „Po změně stran jsme naopak přežili my nápor soupeře. Vyrovnání jsme sice nezabránili, avšak povedlo se nám ho otupit střídáním. A právě jeden z nových mužů na hřišti rozhodl. Pro nás je to strašně důležitý triumf, který nám dodá znovu sebevědomí. Už jsme byli dlouho zamrzlí na čtrnácti bodech," přemítal viditelně spokojený Páník.

Kouč poraženého týmu z Uherského Hradiště Svatopluk Habanec naopak připustil, že prožívá obrovské zklamání.

„Nedokážu si vysvětlit náš vlažný vstup do zápasu. Zlín mohl v pauze vést klidně i 3:0. Druhý poločas se nám naopak docela povedl, avšak dostat i druhou branku z brejku je naše veliká taktická ostuda. Ani já se za ni pochopitelně nezříkám zodpovědnosti. Nezdar musíme za dva týdny po reprezentační pauze napravit dobrým výkonem i výsledkem proti Slavii," předsevzal si Habanec okamžitě.

Heča: Tragická první půle

Naštvaný opouštěl hřiště brankář Slovácka Milan Heča. „První poločas byl od nás tragický a pro mě nevysvětlitelný. Vzadu jsme se dopouštěli strašných chyb. A přestože jsme se po přestávce herně zlepšili, vstřelený gól byl z naší strany snad jediným světlým momentem v zápase," lamentoval.

Také Heča zpytoval svědomí. Hlavou se mu honilo, zda by včasným vyběhnutím nezabránil před první inkasovanou brankou ve skórování Poznarovi. „Musím si to pozorně prohlédnout na videu. Udělal jsem nejprve dva kroky dopředu, avšak poté se mi zdálo, že náš stoper Košút míč odehraje. Bohužel se tak nestalo," litoval.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články