Hlavní obsah

Ščasný jde poprvé proti Teplicím, vytáhnout se chce i Litsingi

Praha

Ještě celý loňský podzim odtrénoval v Teplicích, kde těsně před startem jara na protest proti poměrům v klubu odstoupil. V neděli se trenér Zdeněk Ščasný poprvé od doby, co se v průběhu minulé sezóny vrátil do fotbalové Sparty, postaví proti Severočechům jako soupeř. A to samé platí také o konžském záložníkovi Franci Litsingim, jehož si kouč přivedl ze Stínadel v létě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zdeněk Ščasný během utkání Evropské ligy s APOEL Nikósie.

Článek

Čeká ho speciální utkání. „Je to pro mě zvláštní zápas, protože jsem v Teplicích strávil tři krásné roky," říká Zdeněk Ščasný v rozhovoru pro klubovou televizi.

Dva a půl roku pak na Stínadlech pobyl konžský legionář Franci Litsingi.

„Na zápas se moc těším, protože všechny své bývalé spoluhráče dobře znám. Nevím sice, jestli nastoupím, ale pokud ano, budu se chtít vytáhnout," ujišťuje rodák z Brazzaville.

Těžký zápas po Schalke

Pro trenéra je však podstatnější situace před zápasem. Sparta k němu nastoupí tři dny po pohárové remíze se Schalke. „Pro nás je nepříjemné, že za sebou máme sérii těžkých zápasů. A také nový teplický způsob hry zezadu na brejky, na nakopávané míče do soubojů by pro nás mohl být nepříjemný," avizuje Ščasný.

„Schalke nás stálo dost sil. Pokud však chceme pomýšlet na nejvyšší příčky, musíme těžký zápas zvládnout," přidává se záložník Marek Matějovský.

„Není to jednoduché. Plný stadión a takový soupeř, pak se hned vracíte do reality... Hráči v takovém klubu však prostě musejí umět přehodit myšlení a připravit se sami," zdůrazňuje Ščasný.

Franci se s kamarády nehecuje

Už proti Schalke dával sestavu těžko dohromady, šrámů má mužstvo víc než dost. Každá čerstvá síla mu přijde vhod, třeba se aspoň na chvíli dostane i na Litsingiho.

„Pokud se dostanu na hřiště, budu moc rád. Je to ale na trenérovi. Na mě je, abych pak na trávníku předvedl všechno, co umím," říká Franci.

„V Teplicích mám spoustu kamarádů, třeba Kapolonga, Chukwumu nebo Vachyho, který umí dobře francouzsky. Rozuměli jsme si a byli přátelé. Se všemi si sem tam zavolám, ale o vzájemném zápase jsme nemluvili," usmívá se Litsingi.

Zápas Sparta - Teplice se hraje v neděli od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: