Hlavní obsah

Bod je málo, litoval jablonecký kouč Šilhavý po další remíze

Teplice

Dělbou bodů skončil duel 14. kola Synot ligy mezi fotbalisty Teplic a Jablonce. Ani jeden z týmů si tak po remíze 2:2 nijak nevylepšil postavení v tabulce, což bylo záměrem obou soupeřů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplického útočníka Ulricha Kapolonga (vpravo) brání obránce Jablonce Luděk Pernica.

Článek

„Chtěli jsme vyhrát jako v každém zápase. V naší situaci, kdy se snažíme dohnat ztráty z předešlého průběhu sezóny, je bod málo, ale musíme být pokorní. V prvním poločase jsme neproměnili několik šancí včetně Pospíšilovy penalty," konstatoval jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Zápas nabídl čtyři góly, přitom se hrálo na těžkém terénu. „Myslím, že až do konce se bylo na co dívat. Ve druhé půli nás Tepličtí dostali pod tlak. Přesto jsme se ujali vedení 2:1 z protiútoku, ale soupeř dokázal v krátkém čase znovu zareagovat. Zvýšil obrátky a ocitli jsme se v pasivitě. To nebyl z naší strany záměr," tvrdil Šilhavý.

„Naštěstí pro nás pak domácí zahodili obrovskou šanci Bratanoviče po naší hrubce před brankou. Kdyby ji Teplice využily, jeli bychom s prázdnou. A to by bylo hodně smutné," zamyslel se jablonecký kouč. Mrzely ho chyby v defenzivě. „Kluci je samozřejmě schválně nedělají, ale nesmí se to opakovat," zdůraznil Šilhavý.

Vavruška složil kompliment oběma týmům

Jeho protějšek z teplické lavičky David Vavruška prožil krušné chvilky hned v úvodu. „Pro nás začalo utkání hrůzostrašně. Nesmyslností jsme vyprodukovali penaltu, kterou soupeř naštěstí neproměnil," zmínil domácí kouč důležitý moment zápasu.

„Posledních pětadvacet minut první půle patřilo Jablonci. Jeho hráči udrželi na těžkém terénu míč, byli dřív u odražených balónů a mohli nám zápas hodně znepříjemnit," vypozoroval Vavruška. „Druhý poločas ale považuji z našeho pohledu za vynikající. Byly tam věci, které jsme chtěli hrát, a finále v podobě hektického závěru se mi moc líbilo. Mohu složit kompliment oběma mužstvům a hráči odevzdali všechno, co v nich je. Škoda, že nevyšla Bratanovičova třešnička v jasné šanci," prohodil trenér.

Duel stál jeho aktéry spoustu sil. „Jsem rád, že nám nedošly. Kromě nasazení mě zaujaly i některé individuální výkony. Třeba brankáře Slavíka, byl to jeho zápas. A moc mu to přeji," dodal Vavruška po posledním domácím vystoupení Teplic na podzim. Příště hrají Severočeši na pražské Julisce s Duklou a poté ještě v Uherském Hradišti se Slováckem.

Reklama

Související témata: