Hlavní obsah

Zahustel už má sparťanské srdce, ale je diplomat. Kapitánovi na číslo nesáhl

Praha
Aktualizováno

Avizovaná zpráva se potvrdila, fotbalový reprezentant Ondřej Zahustrel přestoupil z Mladé Boleslavi do Sparty, kde podepsal smlouvu na tři a půl roku. Čtyřiadvacetiletý záložník se těší na velkou výzvu a také hned ukázal, že je dobrým diplomatem. V Bolce hrával v dresu s číslem 21, jenže to na Letné nosí kapitán David Lafata. „Přes to nejel vlak, sáhl jsem tedy po dvacítce, kterou jsem dostal i v reprezentaci. Já na číslech zase tolik nelpím,“ usmívá se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová posila Sparty Prahy záložník Ondřej Zahustel.

Článek
Fotogalerie

Přestup do Sparty je pro vás asi velkou výzvou.

Když jsem se dozvěděl o jejím zájmu, bylo mi jasné, že Sparta se neodmítá. Ano, je to výzva, mám je rád. Přišel jsem z Mladé Boleslavi, kde také nějaký tlak byl, ale tady bude úplně jiný. Rád se s tím poperu, abych to zvládl.

Všichni na vás pějí ódy, že jste překonal vážná zranění a jste odolný, pracant s velkým srdcem, důrazný i gólový... Nejste pod tlakem chvály už teď?

Poslouchá se to dobře. Jsem takový, jak říkají. Budu hrát svoji hru, kterou umím, snad budu Spartě prospěšný. Ale pod tlakem se zatím necítím.

Jaké si na Letné dáváte cíle?

Být tady úspěšný. Sparta má nejvyšší cíle, které mám i já jako člověk a hráč. Dávám si jen ty nejvyšší. Půjdu do toho se svým srdcem, které je teď už sparťanské. Nepopsatelné pocity, byl to vždy můj sen zahrát si za největší klub v Čechách. Teď se mi to podařilo. Těším se.

Na podzim jste dal v lize sedm gólů. Věříte, že se i ve Spartě prosadíte stejnou porcí?

Nikdy jsem se za gólového hráče moc nepovažoval, teď jsem se do této pozice asi trochu dostal. Nějakou šanci tady snad dostanu a budu se snažit dávat góly dál. Jsou tady ještě kvalitnější hráči než v Mladé Boleslavi. Vždy jsem těžil ze spolupráce se středními záložníky. Tady jsou neskuteční, budu se o to snažit i dál.

Věříte, že z Letné budete mít blíž na EURO ve Francii?

Určitě je ze Sparty blíže do reprezentace, kam jsem se dostal i z Mladé Boleslavi. Musím uchopit šanci, když se mi bude dařit, je možné, že se na šampionát můžu dostat. Boj o EURO určitě nevzdávám.

Měl jste i jiné nabídky?

Osobně jsem od svého agenta věděl jen o zájmu Sparty. O Slavii jsem četl jen z novin. Věděl jsem jen o Spartě - a nebylo nad čím váhat.

Reklama

Související témata: