Hlavní obsah

Fotbalisty Jihlavy povede místo Bokši slovenský kouč Hipp

Novým trenérem fotbalistů prvoligové Vysočiny Jihlava je slovenský kouč Michal Hipp, který nahradil Milana Bokšu. Ten se vrací na manažerskou pozici. Změnu dnes oficiálně potvrdilo vedení klubu a dvaapadesátiletý Hipp už vedl první trénink. Realizační tým jinak zůstane nezměněn. Jihlava je po podzimní části první ligy v tabulce čtrnáctá s jednobodovým odstupem od předposlední Olomouce.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost fotbalistů Jihlavy. Ilustrační foto

Článek

Jihlava sáhla v tomto ligovém ročníku už k druhé trenérské změně. V polovině září vedení klubu odvolalo kouče Luďka Klusáčka, jehož dočasně nahradil Bokša. Tímto krokem klub vyřešil nutnost mít na trenérském místě kouče s potřebnou licencí. Tehdy byla Jihlava v tabulce po šesti kolech na předposledním místě s jednou výhrou a jednou remízou.

"Toto řešení jsme nepovažovali za trvalé, i když se rýsovala varianta, že realizační tým s Bokšou zůstane i pro jarní část první ligy. Představenstvo klubu i majitel ale preferovali nového kouče," uvedl v tiskové zprávě ředitel klubu Zdeněk Tulis.

Působil i u reprezentace

Hippa považuje za zkušeného odborníka, který by měl klub zachránit v první lize. "Měli jsme několik kandidátů. Hipp, jenž byl výborným fotbalistou a působil také u slovenské reprezentace, má bohaté zkušenosti. Vyhodnotili jsme jej jako nejvhodnějšího kandidáta," dodal Tulis.

Hipp patřil k předním stoperům v bývalé federální lize. Nejvyšší soutěž hrál v dresu Nitry, Slavie Praha a 1.FC Košice. Připsal si pět startů za Československo a stejný počet později za Slovensko.

Po ukončení hráčské kariéry působil jako asistent hlavního kouče v mateřské Nitře, v Petržalce či v ruském týmu Saturn Moskevská oblast. Byl prodlouženou rukou hlavního trenéra slovenské reprezentace Dušana Galise a následně od roku 2008 do roku 2012 Vladimíra Weisse, s nímž Slovensko dovedl k premiérové účasti na mistrovství světa 2010.

Jako hlavní kouč vedl Artmedii Petržalka, Slovan Bratislava a na počátku roku 2012 krátkodobě i slovenský národní tým. Naposledy působil v druholigové Nitře, kde v září skončil.

Reklama

Související témata: