Hlavní obsah

Trenér Krejčí prodloužil v Plzni smlouvu. Vedení mu cíl nestanovilo, ale titul chce

Plzeň
Aktualizováno

O další dva roky prodloužil smlouvu ve Viktorii Plzeň trenér Karel Krejčí, který v úvodu loňského podzimu nahradil na lavičce kouče Miroslava Koubka. Mistrovský klub si tak Krejčího před čtvrtečním odletem na soustředění na Maltě pojistil až do 30. června 2018, přičemž součástí smlouvy je i opce na další léta. „S prací trenéra panuje po uplynutí podzimu spokojenost. Zvláště, když základní úkoly splnil,“ glosoval prodloužení smlouvy generální manažer plzeňské Viktorie Adolf Šádek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Jan Baránek (vlevo) a trenér Viktorie Karel Krejčí, který v klubu prodloužil smlouvu.

Článek

Nad podpisem smlouvy pochopitelně neváhal ani sám Krejčí. „Jsem velmi rád, že vedení tímto krokem ocenilo naši práci v posledních měsících. Máme za sebou hektický podzim, který s odstupem musím hodnotit především pozitivně. Ne všechno se povedlo dle představ, máme spoustu prostoru ke zlepšení, ale chuť do práce mně ani mým kolegům nechybí," uvedl trenér po podpisu nového kontraktu.

I klubové vedení si jeho příchod a působení v Plzni pochvaluje. Základní úkoly, kterými byly postup do základní skupiny Evropské ligy a smazání ztráty na čelo ligové tabulky, se podařilo splnit. Tým se navíc pod vedením realizačního týmu Karla Krejčího vrátil k atraktivnímu hernímu stylu, který Viktorii zdobil v předchozích sezonách," nechal se slyšet Adolf Šádek.

„Vystoupení v samotné základní skupině Evropské ligy bylo sice zklamáním, nicméně jsme přesvědčeni, že pod vedením Karla Krejčího se tým může dále výrazně zlepšovat a navázat na pohárové úspěchy předcházejících let."

Vedení Viktorie kvituje pochopitelně i pracovní nasazení hlavního trenéra i jeho asistentů, což byl další důvod k prodloužení smlouvy.

„Trenér Krejčí je fotbalovým fanatikem, jenž má obrovský přehled, zkušenosti s mládežnickým fotbalem. I díky tomu se mu během podzimu podařilo do sestavy úspěšně zapracovat talentované hráče, na nichž budeme stavět v budoucnosti," doplnil Šádek.

„Součástí smlouvy nejsou žádné výsledkové mety, kterých by trenér musel dosáhnout. Nicméně jsme zajedno v tom, že Viktoria má jen ty nejvyšší cíle - zisk mistrovského titulu a důstojná prezentace Plzně i českého fotbalu v rámci evropských pohárových soutěží."

Reklama

Související témata: