Hlavní obsah

Se Srňou v zádech. Nejsilnější Sparta za poslední roky chce titul i pro zesnulou legendu

Praha

Fráze stranou. Fotbalová Sparta vyhlašuje jarní útok na ligový titul a trenér Zdeněk Ščasný na sebe bere zodpovědnost, že má k ruce jeden z nejsilnějších kádrů za poslední roky. Jsou ale chvíle, kdy jdou všechny góly a body stranou. Letenské ještě nepřebolel odchod trenéra brankářů Pavla Srníčka, který koncem minulého roku nečekaně zemřel. Jarní útok na titul se proto ponese v duchu motta Se Srňou v zádech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Iniciály a portrét zesnulého Pavla Srnička na tribuně Sparty na Letné.

Článek
Fotogalerie

Sedával na místě vedle hráčské lavičky, v nedělní generálce s Žilinou však zůstala sedačka brankářské legendy poprvé prázdná. Na místě Pavla Srníčka je vyobrazen jeho portrét a také iniciály PS.

„Pavel byl součástí našeho týmu, sezónu s námi začal a byli bychom rádi, aby ji s námi alespoň symbolicky také dokončil. Pavel si nepochybně zaslouží, abychom na něj zavzpomínali. Cítíme to svým způsobem i jako závazek, na Spartě totiž odvedl skvělou práci," říká generální ředitel Adam Kotalík.

„Už je to nějaký čas, co nás Pavel opustil, ale od té doby jsme doma nehráli žádné soutěžní utkání. Vzpomínce na Pavla proto chceme věnovat celý zápas druhého jarního kola s Mladou Boleslaví. Od tohoto duelu bude v prodeji třeba odznak s Pavlovým portrétem a mottem ‚Se Srňou v zádech'. Stát bude 25 korun a výtěžek věnujeme na charitativní účely," avizuje ředitel komunikace Ondřej Kasík.

Pavel Srníček - Post Scriptum

Na speciálním místě na stadiónu budou moci fanoušci Srníčkovi také věnovat svoji vzpomínku nebo napsat speciální vzkaz. Klub s ohledem na iniciály PS nazval tuto aktivitu Pavel Srníček - Post Scriptum.

„Všechno vede k jasnému cíli, aby Pavel zůstal v mysli hráčů, kolegů z klubu i fanoušků," dodává Kasík.

„Vnímáme, že celý tým bude chtít na jaře vyhrát ligu i pro Pavla. Formu, kterou budeme na Srňu vzpomínat, jsme samozřejmě konzultovali s jeho rodinou a jsme rádi, že máme i jejich podporu," připomíná Kotalík. „Snad nám bude Pavel shora držet palce dál..."

Reklama

Související témata: