Hlavní obsah

Do Krasnodaru už Hybš nepoletí, jde hostovat do Jablonce

Praha

Ještě ve čtvrtek byl na letenské lavičce připraven zasáhnout do pohárové bitvy s Krasnodarem. K odvetě do Ruska už ovšem levý obránce Matěj Hybš nepoletí. Spartu dočasně opouští a na rok a půl jde hostovat do Jablonce. Ve smlouvě o hostování není obsažena opce. Oba kluby to oznámily na svých webech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Matěj Hybš oslavuje svůj pohárový gól právě proti Jablonci.

Článek

Hybš je sparťanským odchovancem, který do prvního mužstva poprvé nakoukl v sezóně 2011/2012. Za Spartu odehrál celkem 32 ligových utkání, zkušenosti však sbíral i na hostování v Jihlavě.

V aktuální sezóně si připsal třináct ligových startů, dvakrát si zahrál v kvalifikaci Ligy mistrů a šestkrát v Evropské lize.

"O Matěje jsme měli zájem delší dobu. Je to hráč, který odehrál všechna utkání na šampionátu do 21 let a podával tam velmi kvalitní výkony. Po změnách v kádru Sparty v zimní přestávce hráč cítil, že angažmá v našem týmu by mu mohlo pomoci v jeho kariéře. Věříme proto, že bude pro naše mužstvo znamenat plnohodnotnou konkurenci na levé straně," avizuje jablonecký sportovní ředitel Ivan Horník.

K definitivní dohodě mezi oběma kluby došlo těsně před koncem přestupního období. Hybš se do přípravy mužstva Zdenka Frťaly zapojí v pondělí.

Reklama

Související témata: