Hlavní obsah

Baník v Edenu popravil, přesto by šel Šrom do brány zase. Petržela vzal vinu na sebe

Praha

Věděl své. A nemusel ani čekat, až ho trenér Petržela za výkon a neskutečné minely na Slavii sepsuje. „Porážka padá na mou hlavu, vše jsem dělal opačně, než jsem dělat měl,“ přiznával ostravský gólman Vojtěch Šrom, že v ligovém duelu v pražském Edenu svůj tým popravil. Školáckou chybou při prvním i třetím inkasovaném gólu docela určitě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Baníku Ostrava Vojtěch Šrom.

Článek
Fotogalerie

Paradox, že by si troufnul jít do brány zase. A možná ještě větší, že před cestou do Prahy sám prohlásil, že se na konfrontaci se Slavií cítí a chytat chce.

„Přitom dva týdny marodil a absolvoval s námi jen dva tréninky. Přesto tvrdil, že je připravený. Náš trenér gólmanů Šimurka ostatně také. Neměl jsem na ně dát, ale já mám poslední slovo a o sestavě rozhoduji," litoval nový kouč Baníku Vlastimil Petržela, že podlehl klamu a Šroma do brány pustil.

„Nelituji toho, že jsem do brány šel. Opravdu jsem se na zápas v Edenu cítil," tvrdil Šrom, že by se navzdory chybám a autogramu pod dvěma inkasovanými góly postavil mezi ostravské tyče zase.

„První gól byl skutečně hrozný a já se po něm i hrozně cítil. Vedli jsme, chtěli jsme udržet náskok alespoň do přestávky, jenže za pět minut bylo vyrovnáno. Čekal jsem, že Součkova střela půjde nahoru, jenže Filip Kaša ji stehnem tečoval a míč mi podjel pod rukou," uznával sedmadvacetiletý Šrom, že si v tu chvíli počínal jako školák.

Kalvárií však neměl být konec. Za pět minut vystřelil Souček zase a s pomocí teče jednoho z ostravských fotbalistů skončil míč znovu za Šromovými zády. „Stane se, jenže nám se to stává dost často. Hlavně když chytám já," posteskl brankář, který přišel do Ostravy před dvěma lety z HFK Olomouc, ale v Baníku si ligu moc nezachytal. Vždyť v Edenu to byl jeho teprve šestý zápas.

Petržela: Nesmyslně odkryl bránu

A navíc završený dalším kiksem, jímž dopomohl Součkovi k hattricku. „Vůbec jsem proti němu neměl vybíhat, Kaša šel do skluzu a já měl zůstat v bráně," dopředu věděl, že ani za tento úlet ho trenér nepochválí.

Také že ne... „Kdyby zůstal na čáře, Souček by mu poslal balón přímo do rukou. Úplně nesmyslně odkryl bránu," vyčítal mu Petržela.

Hlavně však vyčítal sobě, že před zápasem se Slavií dal na Šroma i trenéra gólmanů Šimurku. Zvláště, když v předchozím vítězném utkání se Zlínem zachytal mladý Chmiel perfektně a udržel čisté konto.

„Však také lituju, že jsem se nerozhodl pro kluka, který minule vychytal nulu. Nebyl důvod ho měnit. Beru to na sebe," nemínil si trenér Petržela dělat alibi odhodláním Šroma či doporučením trenéra gólmanů Šimurky.

Z jeho slov však bylo víceméně jasné, koho v příštím kole doma proti Dukle do brány pošle. A ani sebevětší Šromovo odhodlání na tom nic nezmění.

Reklama

Související témata: