Hlavní obsah

Statistika: Běhejte a vyhrajete, jablonecký recept slavil úspěch

Praha

Běžci slavili úspěch. I tak by se dalo prezentovat vítězství Jablonce, který v 19.kole fotbalové Synot ligy porazil brněnskou Zbrojovku 3:0. K hladké výhře výrazně přispěli i Stanislav Tecl a Ján Greguš. Oba se podle oficiálních statistik soutěže stali nejlepšími běžci víkendu - Tecl sprinterem, Greguš maratóncem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ján Greguš (vlevo) z Jablonce a Jan Malík z Brna.

Článek
Fotogalerie

Podzim se hrubě nepovedl, a tak na jablonecké Střelnici došlo k řadě změn. Sportovní management dostal na starost Ivan Horník, který na post hlavního trenéra uvedl Zdenka Frťalu. Zatím to vypadá, že mužstvo je na dobré cestě. Vedle prohry v Podještědském derby na jaře dvakrát zvítězilo.

Herní vzestup se odráží i v individuálních statistikách. Záložník Ján Greguš se stal Maratóncem kola, když jako jediný naběhal více než 12 kilometrů (12 108 metrů). Na medailových pozicích jej následovali dva plejeři Slovácka, a sice Veliče Šumulikoski (11 984) s Markem Havlíkem (11 954).

Stanislav Tecl se do historie kola zapsal ještě výrazněji. Nejenže vstřelil dvě branky a na další nahrál, ale také se stal nejrychlejším hráčem. Pětadvacetiletý útočník naběhal ve sprintu hned 480 metrů. Druhý skončil jihlavský Yani Urdinov (470) a třetí slávista Miljan Vukadinovič (459).

Reklama

Související témata: