Hlavní obsah

Váchu nebaví slavit své góly, na lahůdkové trefy má přitom patent

Praha

Rozbouřil celou Letnou, přitom zůstal v klidu, jako by se nic nestalo. Gólů nedává moc, ale když už se trefí, stojí to za to. Jako v derby na Slavii, jako v Evropské lize proti Bernu. Tentokrát měl lahůdkový gól záložníka Lukáše Váchy pro fotbalovou Spartu o to větší cenu, že jí v 90. minutě zajistil výhru 2:1 nad Jabloncem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šťastný Lukáš Vácha. Jeho gólová střela proti Jablonci byla výstavní.

Článek
Fotogalerie

Další velká chvilka svátečního střelce...

Já myslel, že svátečním střelcem je u nás Mareček, takže už i já...? (smích) Čekal jsem, jak se mi míč odrazí, a pak se jen soustředil, abych trefil bránu. Byl to hezký gól. Zasloužili jsme si vyhrát a bylo by nespravedlivé, kdyby se nám to nepovedlo. Taková vítězství jsou pak daleko sladší a člověk si jich víc váží.

Třeba vaše trefa Bernu obletěla díky magazínu Evropské ligy kontinent. Máte na parádní góly recept?

Nedělám si žádný žebříček super gólů. Jsem rád, že jsem rozhodl o třech bodech, ale je to především odměna za práci všech kluků na hřišti i lidí z realizačního týmu.

Stal jste se hrdinou, přitom jste svůj gól ani pořádně neslavil. Proč?

Nebaví mě slavit... Když se trefím, čekám na lidi, až začnou bouřit, a taky na kluky. Máme všichni radost a v tu chvíli je to hodně emotivní chvíle, tak to držím v sobě a je to hrozně fajn.

Běžela už 90. minuta. Věřil jste ještě vůbec, že vyhrajete?

Věřili jsme všichni celý zápas! Měli jsme přece spoustu šancí a Jablonec až na jeden gól ze standardky do ničeho nepustili. Trefovali jsme tyče, břevna, byla otázka času, kdy dáme gól. Hodně nám pomohlo vyrovnání Davida Lafaty, který odvedl velký kus práce. Pak jsme do Jablonce bušili a čekali, až dáme gól.

Teď vás čekají duely s Laziem Řím, až do derby se Slavií máte samé anglické týdny. Jak se s nabitým programem vyrovnáváte?

Všichni v Evropě tak hrají. A my chceme být evropští, takže tak hrajeme taky. Odstup na Plzeň neřešíme, na tabulku se nedíváme. Jedu si domů odpočinout, přítelkyně mi udělá večeři. Jsou teď samá soustředění, tak se moc nevidíme...

Reklama