Hlavní obsah

Slavii stačil jediný gól, poslední Baník urval bod v Jablonci

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté pražské Slavie získali v utkání 21. kole Synot ligy podle očekávání tři body, nad trápícím se Zlínem však zvítězili jen 1:0 zásluhou brzké trefy Tomáše Součka. Sešívaní se díky lepšímu skóre v tabulce posunuli minimálně do soboty na čtvrté místo před Liberec, naopak Moravané v Edenu znovu demonstrovali svoji bezmocnost - prohráli všech dosavadních pět zápasů jarní části soutěže. Už odpoledne přivítal Jablonec poslední Baník Ostrava a duel skončil překvapivou remízou 1:1. Domácí Stanislav Tecl neproměnil ve druhé půli penaltu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávisté Tomáš Souček (vlevo) a Simon Deli oslavují vítězství nad Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Pražanům na lavičce scházel trenér Dušan Uhrin mladší, který dostal dvouzápasový trest za vykázání na tribunu kvůli hanlivým výrokům na adresu rozhodčího v Mladé Boleslavi. V roli hlavního kouče ho zastoupil Petr Čuhel.

Slávistům výborně vyšel úvod utkání. V šesté minutě zahrával rohový kop Hušbauer a nepokrytý Souček hlavou s pomocí břevna překonal gólmana Dostála. Po špatné rozehrávce brankáře Pavlenky mohl srovnat Diop, ale jeho tečovaná střela skončila mimo tři tyče. Pražané si v první půli vypracovali několik gólových příležitostí, ale s koncovkou byli na štíru a neprosadil se ani Škoda, jenž po samostatném úniku trefil pouze Dostála a nezlomil čekání na první jarní gól.

Po změně stran se osmělili i hosté, Vukadinovič však hlavičkoval jen do Pavlenky. Domácí se museli až do poslední chvíle strachovat o tři body, ale Zlín žádnou akci nedotáhl. Přesto někteří fanoušci po závěrečném hvizdu ohodnotili výkon Slavie pískotem.

Baník zlomil černou sérii

Jablonečtí hráči přišli v minulém kole gólem Váchy v poslední minutě o cenný bod z hřiště Sparty, v pátek ztratili i doma s posledním Baníkem. Hosté se na Střelnici ujali vedení po půl hodině po hlavičce Lukáše Vraštila, za domácí vyrovnal krátce po příchodu na hřiště střídající Martin Doležal.

Jedinečnou šanci rozhodnout spálil po přestávce Tecl, který v 51. minutě z penalty nařízené po souboji Vraštila s domácím Masopustem napálil míč jen do tyče. Domácí ze hřiště vyprovázel pískot tribun, naopak hosté se radovali: v jedenáctém venkovním utkání sezóny získali premiérový bod z trávníku soupeře.

Fotbalová Synot liga - 21. kolo:
Jablonec - Ostrava 1:1
Branky: 36. Doležal - 30. Vraštil.
Slavia - Zlín 1:0
Branka: 6. Souček

Reklama