Hlavní obsah

Zahráváme si, varuje Dočkal. Titul už mohl být fuč, souhlasí Lafata

Praha

Dál zůstávají na vlastním hřišti stoprocentní. Všechny tři poslední domácí ligové duely ovšem fotbalisté Sparty museli otáčet - s Jabloncem (2:1), Slavií (3:1) i Příbramí (2:1). V prvním a třetím případě se jim to povedlo až na poslední chvíli. „Čím víckrát budeme utkání otáčet, tím větší je pravděpodobnost, že to někdy nevyjde,“ varuje záložník Bořek Dočkal. „Kdybychom Příbram neporazili, titul by byl pryč,“ souhlasí kapitán David Lafata.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský záložník Bořek Dočkal (vlevo) a Jan Rezek z Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Všechno začalo jako ve čtvrtek na Villarrealu. Gólman Bičík shodně ve 3. minutě chyboval a Sparta hned na úvod inkasovala. Tentokrát se Šabalova střela z dálky sklouzla po nově položeném trávníku a proskotačila přes gólmana do sítě.

„Myslím, že čerstvě položený trávník roli nesehrál. Má naopak pozitivní vliv, já jsem za novou trávu určitě rád. Ve spoustě zápasů do konce sezóny nám ještě může pomoci. Kvůli trávníku si polovlastňáky určitě nedáváme," poukazuje Bořek Dočkal.

Mužstvo se každopádně znovu muselo postavit za svého gólmana. „David už nás v tolika zápasech podržel, že jsme i za něj chtěli duel zvrátit. Nechtěli jsme ho v tom nechat. Byla to motivace navíc," líčí Dočkal.

Otáčení stojí spoustu sil

Favorit si pak vytvořil spoustu šancí, v jejichž zahazování překvapivě vynikal především letenský kapitán. „Já toho už nedal hodně... Kdybych své šance proměnil, mohli jsme v našem náročném programu ušetřit trochu sil. Jenže jsem nedal a bylo to napínavé až do konce," kaje se David Lafata.

„Také mi zatrnulo. Ve stavu, v jakém jsme a jaké zápasy máme v nohou, je takový vývoj velkou komplikací. Pak víte, že vás utkání bude stát o dost víc sil, abyste ho otočili," přidává se Dočkal.

Plzeň si udržuje luxusní náskok

Právě on v 66. minutě vyrovnal a Lafata pak čtyři minuty před koncem přece jen rozhodl. „Je to úleva, co si budeme povídat. Kdybychom nevyhráli, titul už by byl pryč," uznává kapitán.

Letenští jsou ovšem i tak v defenzivě. Mají sice dohrávku na Dukle k dobru, jenže na vedoucí Plzeň dál ztrácejí citelných devět bodů.

„Souboj o titul bude těžký i tak," uvědomuje si Dočkal a nechce se vyjadřovat k způsobu výhry Plzně ve Zlíně.

„Bez komentáře."

Reklama