Hlavní obsah

Statistika: když se Dočkal trefí, Sparta vždycky vyhraje

Praha

Fanouškům Sparty se po vyrovnávací trefě Bořka Dočkala v duelu s Příbramí mohlo ulevit. Reprezentační záložník se v rudém dresu prosadil už ve čtrnáctém utkání a každé z nich Letenští vyhráli! Posledních osm zápasů, v nichž Dočkal skóroval, odehrála Sparta na domácí půdě, a jak už bylo řečeno, je v tomto ukazateli stoprocentní. Oficiální statistiky fotbalové Synot ligy nabízejí i další zajímavosti 24. kola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Když se Bořek Dočkal trefí, je pro soupeře Sparty zle...

Článek
Fotogalerie

Díky vítěznému obratu s Bohemians se Zbrojovka nadále udržela v boji o Evropskou ligu a vděčit za to může zejména obránci Miroslavu Kerestešovi. Slovenský legionář se podílel asistencí na vlastním gólu Švece a také nahrával na vítězný gól Škody. Keresteš byl ovšem aktivní po celé utkání a s 32 body byl nejlepším hráčem kola v Chance indexu.

Keresteš byl navíc i nejlepším sprinterem, v maximální rychlosti uběhl 398 metrů. Vytrvalcem je zase jeho spoluhráč Michal Škoda, který urazil přes dvanáct kilometrů. Na běžce je prostě Brno...

Významnou metu překonali fotbalisté posledního Baníku. Vítězství 2:1 nad Slováckem je mohlo těšit zejména proto, že díky němu překonali hranici 900 bodů v české soutěži. To se jim podařilo jako šestému celku v historii, čímž napodobili Spartu, Slavii, Liberec, Jablonec a Olomouc.

Na Souboji plejerů zvítězil Zdeněk Folprecht v přesnosti střelby, když s 50% úspěšností nastřílel pět břeven. V duelu s Olomoucí ale prodlužoval centr Marka Bakoše a svým prvním ligovým gólem kariéry zařídil Severočechům důležité vítězství 2:1, díky kterému Slovan zvýšil náskok na pátou Slavii. Folprecht se první trefy dočkal při svém 34. ligovém startu.

Reklama