Hlavní obsah

Liberec posílil pohárové šance. Nad sebe se nedíváme, brzdí optimismus střelec Bakoš

Ostrava

Nejdelší série výher Baníku skončila po dvou zápasech. Utnul ji Liberec, který v Ostravě zvítězil 2:0 a po čtvrté výhře v řadě zvýšil své šance zahrát si v příští sezóně evropské poháry. „To je náš hlavní cíl, skončit mezi prvními čtyřmi týmy a příští rok hrát v Evropě. Jdeme si svou cestu, na konci to spočítáme a uvidíme,“ řekl autor druhé branky Liberce Slovák Marek Bakoš.

Foto: Jaroslav 0žana, ČTK

Marek Bakoš (vpravo), autor druhého gólu Liberce v Ostravě.

Článek

Jeho tým může stále pošilhávat i po druhé příčce, nicméně tyhle myšlenky Bakoš zahnal. „Nad sebe se vůbec nedíváme. Z té strany žádný tlak necítíme. Díváme se hlavně pod sebe, kde máme slušný náskok na Slavii. Pokud z toho bude náhodou i něco více, než čtvrtá příčka, na které teď jsme, tak to bude jen lepší," popsal nejlepší střelec Liberce.

Svou jedenáctou brankou z přímého kopu, který mu faulem těsně za hranicí velkého vápna připravil krajan v baníkovských službách Lásik, by se mohl liberecký snajpr směle ucházet o čelní umístění v gólových hitparádách. Míč utěšeně zakroutil k tyči mimo dosah domácího brankáře. „Už jsme trestňák dlouho nekopali. Ještě, že si to na tréninku občas zkusím, abych je nezapomněl kopat. A tohle byl možná výsledek," usmíval se Bakoš.

Brankář Vojtěch Šrom ale vinu za druhou branku vzal trochu na sebe. „Neviděl jsem přes zeď, a tak jsem udělal krok doleva. A asi mi ten krok chyběl. Byla to má chyba, protože do své strany bych góly dostávat neměl," připustil gólman Baníku. „Liberec měl za celé utkání snad tři střely a ze dvou nám dal gól," kroutil hlavou Šrom.

Šance si ale tentokrát nevypracoval ani domácí celek. „Měli jsme asi dvě tutové šance, jinak nás kvalitní soupeř do zakončení moc nepouštěl," hodnotil porážku trenér Baníku Vlastimil Petržela. „Liberec vyhrál zaslouženě a zbraněmi, na které jsem upozorňoval. Byli velmi silní v osobních soubojích a trvalo půl hodiny, než jsme si na to zvykli," popisoval domácí kouč pasáž, v níž šli hosté do vedení.

Úvodní a také vítěznou branku Liberce vstřelil v 11. minutě Sýkora nepříliš tvrdou ranou k tyči, která ale prošla Šromovi mezi nohami. „Prvních pětadvacet minut jsem byl spokojený, dostávali jsme se před branku Baníku z křídelních prostor a dali jsme i pěkný gól. Od nuceného střídání Jefremova se mi to už moc nelíbilo, Ostrava nás přehrávala a neuměli jsme se s tím vyrovnat," káral své svěřence kouč Slovanu Jindřich Trpišovský. „Ve druhé půli jsme se snažili držet balón a nepouštět Ostravu do zakončení. Dařilo se nám to, ale nebyli jsme nebezpeční a ztráceli jsme na můj vkus spoustu míčů. Výhry si velmi vážím, protože jsme si prošli takovou malou krizí," doplnil Trpišovský.

Reklama

Související témata: