Hlavní obsah

Bartl skóroval v lize po pěti letech a těší se z liberecké účasti v evropských pohárech

Liberec

Aktuální postavení fotbalistů Slovanu Liberec na třetím místě prvoligové tabulky má nevšední příchuť pro záložníka Daniela Bartla. Severočeský tým hájí „bronzovou“ pozici před čtvrtou Mladou Boleslaví, odkud Bartl přišel do podještědského klubu v průběhu podzimní sezóny.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Daniel Bartl se raduje z branky.

Článek

Loni na jaře byl u čtvrtého místa středočeského týmu v ligové tabulce a nyní usiluje o vylepšení osobní statistiky právě na úkor bývalého zaměstnavatele. „Jsem rád, že dostávám víc šancí v sestavě a snažím se ji chytit za pačesy," svěřil se Bartl.

Na vrcholící sezónu liberecký záložník asi dlouho nezapomene. Prožil v ní klíčové momenty. Ještě v dresu Mladé Boleslavi skóroval v předkole Evropské ligy do sítě norského Strömsgodsetu. Stihl čtyři ligová kola a po zářijovém přestupu do Slovanu Liberec si za něj zahrál i ve skupině Evropské ligy proti zvučným soupeřům, když byl s týmem i v Marseille.

A na jaře se Liberečtí soustředili v lize především na zajištění účasti v nadcházejícím ročníku evropských pohárů. Bartl k tomu přispěl v minulém kole gólem do sítě Zbrojovky Brno (4:2). Vstřelil těsně před koncem čtvrtý gól Slovanu, znamenající pojistku pohárového umístění.

Důležité jsou i finální přihrávky

„Na ligovou branku jsem čekal dlouhých pět let," přiznal Bartl po zápase. „Předtím jsem se trefil ještě za Viktorii Žižkov, když mi bylo jedenadvacet a teď je mi šestadvacet," upřesnil svou bilanci.

Byť nepatří mezi kanonýry, je pro každý tým platný i jinými přednostmi. „Dát gól je skvělé, důležité jsou však i finální přihrávky. Nějaké tam byly. Neříkám, že raději přihrávám, než zakončuji, ale myslím, že přihrávky mě víc zdobí. Momentálně nastupuji na pravém okraji středové řady, což mi vyhovuje," usmál se záložník.

Libereckého postupu do pohárové Evropy v předstihu si moc považuje. „Ve Slovanu je hodně mladých hráčů, ale už fotbalově vyspělých. Vystupujeme jako tým a pohárovou příčku jsme vybojovali zaslouženě," mínil Bartl.

V sobotu se Slovan pokusí vyhrát na Spartě, aby případně zdramatizoval situaci v boji o druhé místo. "Teoretická šance existuje, i když na Spartu ztrácíme čtyři body," připomněl výchozí pozici před zápasem.

Reklama

Související témata: