Hlavní obsah

SESTAVA SEZÓNY: Mistrovský žolík Hubník předvedl velký jarní finiš

Praha

Svou Viktorii dotáhl k mistrovskému titulu již loni. Během této sezóny musel zabojovat také o svého syna, a tak si na podzim odskočil na hostování domů do Olomouce. Na jaře už byl ovšem Roman Hubník zpátky v Plzni a znovu se stal lídrem na úspěšné pouti k titulu. Díky mohutnému finiši ve druhé půlce ročníku obránce Viktorie nechybí v ideální jedenáctce sezóny 2015/16 fotbalové Synot ligy podle Sport.cz.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava sezóny fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:

Článek

Velký vzestup. Zatímco na podzim se v Olomouci nedostal do sestavy kola ani jednou, na jaře hned šestkrát. Roman Hubník proto nechybí v ideální jedenáctce sezóny.

Má v ní další tři plzeňské spoluhráče. Útočník Michal Ďuriš se stal druhým nejlepším kanonýrem soutěže, výrazně na sebe upozornil také záložník Jan Kovařík a dlouholetou spolehlivost potvrdil reprezentant Daniel Kolář.

Sparta zářila v Evropské lize, doma jí trofeje znovu unikly. Letenská kabina si v klubovém hlasování zvolila jako nejlepšího hráče brankáře Davida Bičíka. Na ligovém galavečeru byl zase hráčem sezóny vyhlášen záložník Bořek Dočkal. Jeho parťák Ladislav Krejčí se v sestavách kola objevil hned osmkrát, což je nejvíc ze všech hráčů. V útoku nechybí král střelců David Lafata a v obraně Ondřej Zahustel, který na podzim sbíral nominace v Mladé Boleslavi a na jaře už na Letné.

Na zbytek světa moc míst nezbylo. Jenom dvě. Obránce Lukáš Pokorný se navzdory svému mládí stal kapitánem Liberce a podával celý ročník spolehlivé výkony. To samé platí také o Ondřeji Vrzalovi, krajním obránci Dukly, který umí i zakončit.

Sestava sezóny fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Bičík (Sparta, 5) - Zahustel (Mladá Boleslav/Sparta, 5), Hubník (Olomouc/Plzeň, 6), Pokorný (Liberec, 6), Vrzal (Dukla, 5) - Kovařík (Plzeň, 6), Kolář (Plzeň, 5), Dočkal (Sparta, 5), Krejčí (Sparta, 8) - Ďuriš (Plzeň, 6), Lafata (Sparta, 6).

Reklama