Hlavní obsah

Sparta selhala v koncovce, Teplice remízovým králem

PRAHA

Sparta v sobotu bojovala, ale recept na teplickou obranu nenašla. Její invence končila na hranici pokutového území. Hosté si tak odvezli pro ně cenný bod a drží ojedinělý rekord - jedenáct remíz v dosavadním ligovém ročníku, z toho pět v jedné řadě.

Foto: čtk

an Šimák ze Sparty Praha (vlevo) a Jiří Sabou z Teplic v úvodním utkání 22. kola první fotbalové ligy.

Článek

"Byl to zápas na jednu branku a o jednom gólu. Kdybychom ho dali, asi by byl průběh utkání jiný. Sám jsem k jeho vstřelení měl blízko, ale na jaře mi chybí kousek toho štěstí. Jednou jsem trefil tyč, dvakrát mi míč vykopli z branky. Potřebuji to zlomit," přál si nahlas motor sparťanské středové řady Karol Kisel.

Odmítl frustraci nebo krizi ve sparťanské kabině. "Chtěli jsme vyhrát už první dva jarní zápasy s Libercem a v Brně. Ani z téhle remízy nejsme šťastní, ale musíme jít dál a vyhrávat, co se dá. Jestli skončíme na pohárových příčkách, už mají v rukou ti, co jsou před námi. Mužstva proti nám brání kolikrát v deseti, zejména tady na Letné. Proti dobře organizovaným obranám, jakou předvedly třeba Teplice, se těžko bojuje. Dnes se nám ji bohužel nepodařilo překonat. Šance jsme měli, ale musíme jít víc štěstí naproti, než dnes," posteskl si.

Hašek to spočítal

Sparťané si uvědomují, že sedm ztracených jarních bodů jim prakticky vzalo šanci na obhajobu titulu a v ohrožení jsou i druhá nebo třetí příčka. "Do Evropy to máme blíž přes domácí pohár. Zbývá nám také devět ligových zápasů a ty bychom museli všechny vyhrát. Může se to povést, ale bude to hrozně těžké. Věřím však, že jsme schopni už do konce soutěže neprohrát. Dobrá obrana je základ, když branku nedostanete a dáte alespoň jednu, vyhrajete. Nám dnes chyběl větší hlad po gólech," spočítal zkušený Martin Hašek.

Tomáš Sivok přišel na necelou poslední čtvrthodinu, ale ani on se k ohrožení teplické branky nedostal. "Už jsem zdravý a cítím se dobře. Chybí mi jen větší rozehranost. Dnes jsem šel na trávník s vírou, že bych mohl dát i gól. Naše hra se zlepšila, ale scházejí branky. Půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, kam nás to na konci ligy vynese," nechtěl kalkulovat.

Tahle byla jiná

Teplický kapitán Karel Rada netajil, že souboje s Liborem Doškem byly hodně ostré. "Tělo na tělo. Na Doška se hraje špatně. Tlačí se do vás a vy nevíte, kdy sudí pískne penaltu. Ruce používají oba. Když drží on, nezbývá, než se přizpůsobit. Potom záleží na citu rozhodčího," říkal otevřeně. K teplickým šancím na titul byl skeptický... "Pátá remíza v řadě, to není pro psychiku mužstva dobré. Ta na Spartě ale byla jiná, než před týdnem doma s Brnem. Na Letné jsme bod získali, doma dva ztratili. Boj o titul má v rukou Liberec a záleží na něm, jestli zaváhá. My se musíme dívat na sebe, abychom uhráli druhé nebo třetí místo. Alespoň jsme si dnes udrželi odstup od Sparty."

Také další opora hostí Pavel Verbíř zdůraznila, že mezi dvěma posledními remízovými zápasy je co do hodnoty bodu velký rozdíl. Z jarní bilance Teplic ale není nadšený: "Chybí nám větší hlad po gólu a aktivita směrem k soupeřově bráně. Spoléháme, že nám vyjde jedna standardka nebo brejk. Je rozdíl, když si vytvoříte dvě tři šance nebo šest sedm. To pak je výraznější naděje, že dáte gól. My se musíme do střelby víc nutit. Jinak góly nedáme, takže tohle není o smůle. Remízami se k titulu těžko dostaneme. My ale musíme především hlídat příčky, na kterých momentálně jsme."

Reklama

Související témata: