Hlavní obsah

Dukla už má trenéra, vystačila si z vlastních zdrojů

Praha
Aktualizováno

Žádná nová tvář, ale původně asistent, který v roli provizorního kouče přivezl bod z Jablonce. Fotbalová Dukla oznámila, že Jaroslav Hynek definitivně povýšil do funkce hlavního trenéra prvoligového týmu. Na Julisce hledali kouče poté, co Jaroslava Šilhavého vedení klubu uvolnilo do konkurenční Slavie.

Foto: fkdukla.cz

Jaroslav Hynek byl potvrzen jako nový trenér Dukly.

Článek

Doufám, že jsem jedním z kandidátů, konstatoval o víkendu po remíze na jablonecké Střelnici. A tušení ho nezklamalo. Vedení pražské Dukly oficiálně pověřilo vedením ligového týmu právě Jaroslava Hynka. Nový hlavní trenér zahájil sezónu jako Šilhavého asistent, vedl také juniorku a byl šéfem profesionálního úseku mládeže.

„Dlouhodobá myšlenková koncepce Dukly byla vychovávat nejenom hráče, ale i trenéry, kteří by v budoucnu mohli vést i A tým. V podobě Jaroslava Hynka, který byl v klubu dlouholetým šéftrenérem mládeže, se tento projekt začal realizovat. Má důvěru vedení klubu a věříme, že jdeme správnou cestou," poukazuje pro klubové stránky sportovní ředitel Günter Bittengel.

K ruce bude mít i Drska

„Věřím, že po sedmileté práci u mládeže bych si mohl vést dobře. Je to další krok v naplnění klubové filosofie, kdy bychom rádi postupně a rozumně dávali příležitost vlastním hráčům. Tak tomu bylo doposud, i když to samozřejmě bylo náročné, protože práce s mládeží tu byla krátce. Věřím, že se nám na dosavadní práci podaří navázat a splníme dva body v naší koncepci - vychovávat vlastní trenéry a hráče," říká Jaroslav Hynek.

Realizační tým doplní dosavadní trenér jablonecké juniorky Pavel Drsek, který má i hráčské zkušenosti z německé bundesligy.

Hráčskou kariéru Hynek ukončil ve 24 letech ve druholigovém Přerově. S trénováním začínal jako asistent Gustava Chromého v dorostu Sigmy Olomouc. Později se přesunul do Baníku Ostrava a nový přístup práce s mládeží pak rozvinul předveším v Dukle.

Reklama