Hlavní obsah

Kapitán táhne Slavii tam, kam patří. Roste nám sebevědomí, libuje si Bílek

Praha

Fanoušci sešívaných se mohou opájet lákavou paralelou. Mistrovskou. Když fotbalisté Slavie naposledy vyhráli šest ligových duelů v řadě jako teď, byl z toho v sezóně 2008/09 titul. Koho by to napadlo, když se po porážce v Plzni koncem srpna poroučel z lavičky kouč Uhrin... „To je fotbal. Jednou jste dole, jednou nahoře. My jsme rádi, že se daří a užíváme si to, ale s respektem a pokorou,“ ujišťuje kapitán mužstva Jiří Bílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha (zleva) Muris Mešanovič, Antonín Barák, Milan Škoda a Jiří Bílek oslavují vítězství nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Ztrácíte už jen dva body na vedoucí tandem Mladá Boleslav - Plzeň. Pohled na tabulku vás může těšit.

Je to samozřejmě krásné. Do neděle nám dokonce patřil druhý flek, na takovém místě jsme hodně dlouho nebyli. Ale pořád jsme jenom ve třetině soutěže. Ještě je před námi dlouhá cesta, abychom byli tam, kde chceme být.

Na mysli máte samozřejmě mistrovský titul.

To jsem já neřekl (smích). Prostě tam, kam Slavia patří...

Máte formu jako hrom. Šest výher v řadě, z toho pět s čistým kontem.

Možná to vypadá lehce, ale každý zápas je strašně těžký. Soupeři se na nás víc a víc připravují. Ve středu hrajeme pohár, v neděli nás čeká Jablonec, musíme na to navázat.

V sobotu jste tři dny po výhře v Brně zdolali doma Slovácko jen 1:0. Bylo to nejtěžší vítězství z úspěšné série?

Pro mě určitě. Už bylo znát, že jsme hráli hodně zápasů po sobě, cítili jsme to. Slovácko se na nás dobře připravilo, těžko se nám dostávalo do jejich zahuštěného prostoru.

Ale přece, čím si vysvětlujete, že zatímco venku dokážete nastřílet tři, čtyři góly, doma jste po Liberci a Karviné již potřetí vyhráli jen jedním gólem...?

To snad stačí, ne? (smích). Soupeři u nás trochu zalezou, vždyť Slovácko bránilo v podstatě v devíti lidech. Vždycky se lépe boří, než tvoří. Pro nás je pak těžší se proti takovému soupeři prosadit.

Taktika soupeřů je asi daná i tím, že začínají mít ze Slavie respekt, ne?

Je pravda, že teď cítíme, že... Ale ne, raději to nahlas neřeknu. Narůstá nám zkrátka sebevědomí. Řekl bych, že je to na hřišti také vidět.

Reklama

Související témata: