Hlavní obsah

Teplice loupí hlavně venku, zima bude klidná

Praha

Snad aby hráli pořád venku. Fotbalisté Teplic jsou zvláštním týmem, 14 z 22 podzimních bodů získali na hřištích soupeřů. Doma vyhráli jen dvakrát, přesto přezimují na solidní šesté příčce prvoligové tabulky. „Cílem bylo umístění do osmého místa. Jsme šestí, ale se vším spokojeni nejsme,“ hodnotí trenér Daniel Šmejkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Severočeši uzavřeli kalendářní rok těsnou porážkou 1:2 na Spartě. Především díky předchozím výhrám na Bohemians a nad Jabloncem se vyšplhali do vyšších pater.

„Pokud jde o umístění, cíl jsme splnili. Jsem rád i za dosažený počet dvaadvaceti bodů. Zároveň si nebudeme nic nalhávat, že je všechno ideální. Někdy jsme měli i hodně štěstí, když jsme zápasy zvládli díky jednomu vstřelenému gólu. Prostě víme, že po náročném podzimu je stále na čem pracovat," poukazuje kouč Daniel Šmejkal.

„Myslím, že náš podzim byl průměrný. Nemůžeme být spokojeni, ale ani nemůžeme být naštvaní," říká útočník David Vaněček, se šesti góly nejlepší střelec týmu.

Doma měli těžké soupeře

Dluh mají k vlastním fanouškům na Stínadlech. „Měli jsme doma celou první pětku. Těžké zápasy a jsme rádi, že jsme sbírali body venku. Na jaře se to snad otočí a budeme zvládat utkání hlavně doma. Na týmy nad sebou máme v tabulce velký odstup, posun nahoru bude těžký. Šesté místo by bylo dobré i na konci sezóny," přemítá brankář Tomáš Grigar.

Teď přichází na řadu analýza první poloviny sezóny. „Během ní jsme kádr poznali a určité změny bychom přes zimu chtěli realizovat. Zatím je však předčasné to specifikovat," avizuje Šmejkal.

Reklama

Související témata: