Hlavní obsah

Začátek nebývá o fotbale, ale o bojovnosti, tvrdí teplický Vaněček na startu jara

Teplice

S vizitkou aktuálně nejlepšího střelce Teplic vstupuje do jarní části první fotbalové ligy útočník David Vaněček. Šesti góly pomohl týmu k přezimování na šesté příčce tabulky. Má tedy na co navazovat. "Přeji si, aby mi to tam padalo ještě častěji," vyhlíží jaro fotbalista.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický útočník David Vaněček (vlevo) a Simon Deli ze Slavie Praha bojují o balón.

Článek

Jak se těšíte na druhou část ligové sezóny?

Hodně. První půlka ligy se mi docela vydařila. Ale vím, že těch vstřelených gólů mohlo být mnohem více. Měl jsem spoustu šancí. Jsem rád za každou branku a přeji si, aby mi to tam padalo ještě častěji než doposud.

Udělal jste si obrázek o herní výkonnosti vašeho mužstva během přípravných zápasů?

Nedá se dopředu něco předvídat. V přípravě každý tým většinou nasazuje celou řadu hráčů podle možností. Někdo hraje jen poločas, někdo déle. A panuje názor, že začátky po zimě nebývají moc o fotbale, ale především o bojovnosti.

Po vítězné generálce proti Českým Budějovicím jste ale nejspíš spokojený, že?

Podle vítězství 5:0 byla povedená, jenže nesmíme usnout na vavřínech. Výsledek zvedne sebevědomí, ale nesmí se to přehánět. V kabině hned po zápase jsme si říkali, že se musíme hlavně připravit na první jarní kolo. Vzpomínám si, že před rokem jsme v generálce jen remizovali a pak vyhráli nad Příbramí. Takže důležitý bude až ligový start.

V sobotu hostíte Zbrojovku Brno. To bude soupeř jiného kalibru...

Přijede odlišný celek, než byly České Budějovice. Zbrojovka je kvalitativně někde jinde. Věřím ale, že utkání zvládneme.

Reklama

Související témata: