Hlavní obsah

Ligové milníky: Bílek dal jediný hattrick v kariéře svojí Spartě

Vyprodaná Stínadla byla svědkem paradoxní události. Ostřílený internacionál vstřelil tři góly zrovna klubu, v němž strávil většinu svojí kariéry. Právě hattricku Michala Bílka v dresu Teplic proti Spartě na podzim 1999 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Bílkův hattrick Spartě

 
Článek

Srpen 1999. Teplice zbrojí na předkolo Ligy mistrů a duel se Spartou sleduje 18 tisíc diváků. Fantastické představení rozhoduje domácí Michal Bílek, dlouholetý hráč Sparty. Čtyřiatřicetiletý mazák v poslední ligové sezóně kariéry dosahuje svého prvního ligového hattricku.

Dvě branky dává netradičně levačkou, třetí klasicky z penalty. Spoluhráči ho odnášejí z hřiště na ramenou...

„Byl to jediný hattrick v mojí fotbalové kariéře. Navíc proti mému milovanému klubu, Spartě. Moc jsem si ho cenil," usmívá se Michal Bílek.

„Neskutečný zápas. Spartu trénoval Ivan Hašek, hrál proti nám Tomáš Rosický. Mně táhlo na pětatřicet, přitom ve Spartě jsem hrál od sedmi let a získal s ní hodně titulů. Měl jsem na ní vždycky krásné vzpomínky. A mám je doteď," poukazuje Bílek.

Bývalý kouč české reprezentace se měl utkat se Spartou také jako trenér Jihlavy. V týdnu však byl odvolán a nahradil ho nový realizační tým pod vedením Josefa Jinocha.

Utkání 24. kola Jihlava - Sparta se hraje v sobotu od 20:15. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: