Hlavní obsah

Zahraničí padlo, Sparta také. Vrba se vrací do Plzně, aby ji dovedl k titulům i do Ligy mistrů

Plzeň
Aktualizováno

Před třemi a půl lety pláchl z Plzně k české reprezentaci, od léta se ovšem trenér Pavel Vrba vrací tam, kde slavil největší úspěchy. Samozřejmě do Plzně k mistrovskému mužstvu Viktorie. „Už po týdnu, kdy odešel na Strahov k národnímu mužstvu, jsem začal přemýšlet, že ho přivedu zase zpátky,“ žertoval šéf klubu Adolf Šádek, pochopitelně dobře naladěný, že jednání klapla, Vrba dal Plzni přednost před Spartou a upsal se jí na příští tři roky.

Trenér Pavel Vrba se vrací do PlzněVideo: Sport.cz

 
Článek

Zvažoval nabídky z ciziny i z pražské Letné, to třiapadesátiletý Pavel Vrba po podpisu nového kontraktu nepopíral. „Duben pro mě představoval v rozhodování konečnou," přiznával kouč.

„Komunikoval jsem se zahraničními kluby, ale nevedlo to k tomu, abych podepsal smlouvu," prozrazoval Vrba. „I se Spartou jsem jednal. Rozhovory to byly seriózní a vážné, ale nakonec jsem se rozhodl pro Plzeň. Tedy znalost prostředí, do něhož se vracím rozhodla," rozpovídal se Vrba, který si jako svého asistenta přivádí někdejšího reprezentačního manažera Dušana Fitzela.

„On pracoval nejen u reprezentace na Strahově, ale i třeba na Maltě. Má spoustu fotbalových zkušeností, sedíme si i lidsky, navíc mám rád lidi, kteří dovedou říct pravdu do očí, i když to někdy bolí. A on takový je," vysvětloval, proč právě Fitzel, který s ním působil ostatně i v ruské Machačkale.

Co s Horváthem a Bečkou?

Teď je otázkou, co s trenéry současnými Bečkou a Horváthem, kteří sedí provizorně na lavičce a měli by dovést Viktorii k mistrovskému titulu.

„Zůstanou v klubu," prohlásil Paclík.

„Dohrají soutěž a až pak se budeme bavit, kdo bude v jaké funkci ve Viktorii dál fungovat," přidával Vrba a vyjádřil ochotu být současnému tandemu nápomocen.

„Když budou chtít, proč ne? Ale rozhodovat budou oni sami, to jsme si hned při prvním sezení řekli. Nechci do ničeho zasahovat, protože věřím, že soutěž dohrají úspěšně. Ani by to nebylo vhodné, protože chci přijít od nové sezóny se svými věcmi a svou vizí."

Tu vizi má v hlavě srovnanou. Jasně, pregnantně. Navázat na éru, která je v Plzni spojena s jeho jménem. Přidat ke dvěma titulům další. Pokračovat tam, kde v prosinci roku 2013 skončil.

„A dostat se zase někdy do Ligy mistrů a opět ji v Plzni zažít, protože to je nejvíc, po čem může české mužstvo toužit a čeho může dosáhnout," shrnoval Pavel Vrba své cíle, k jejichž naplnění nemíní bourat a přebudovávat současný plzeňský hráčský kádr.

„Nemyslím, že bude vyžadovat velké zásahy, a už teprve neuvažuji o tom, že bych chtěl vyměnit šest hráčů. Současný tým odvádí dobré výkony, o čemž svědčí dva tituly, které za dobu mé nepřítomnosti získal, stejně jako jeho momentální postavení v české lize. Spíš přemýšlím o tom, že bych šestadvacetičlenný kádr zredukoval, protože na můj vkus je až moc široký. Vystačím si s dvaceti hráči, protože to je optimum. A mezi nimi bych chtěl přivítat dvě nové posily," prozradil nový plzeňský kouč Pavel Vrba hned při inauguraci něcoze svých plánů.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.