Hlavní obsah

Sparta míří na vyprodaný stadión, kde Plzeň i Slavia vyhrály jen o fous

Karviná

Letenští vyhráli jen dva z posledních deseti ligových zápasů venku, jinak si připsali po čtyřech remízách a prohrách. V pátečním duelu 28. ligového kola se vůbec poprvé na novém stadiónu v Karviné. Nováček už je zachráněný a fotbalisté Sparty si moc dobře uvědomují, že Plzeň i Slavia na zdejší horké půdě nedávno vyhrály jen s vypětím všech sil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snímek z podzimního vzájemného duelu. Filipa Havelku ze Sparty (vlevo) atakuje karvinský Filip Panák.

Článek

Karviná bude mít potřetí v sezóně vyprodaný stadión. A v klidu si může duel s renomovaným soupeřem.

„Po zápasech s Plzní a Slavií je pro nás zápas se Spartou další svátek fotbalu," těší se trenér Jozef Weber s dovětkem, že nováček chce v závěru soutěže ještě přidat nějaké bodíky na své konto.

Letenští ho berou vážně. „V Karviné to nemá nikdo lehké, soupeř bude určitě namotivovaný. Navíc není pod tlakem, zatímco my pod tlakem budeme. Věřím ale, že utkání zvládneme," říká na klubovém webu záložník Michal Sáček.

Letenští chtějí dominovat

Spartě stačí bod k zajištění evropských pohárů, jde jí však samozřejmě o udržení třetího místa. A moc dobře si uvědomuje, že Plzeň i Slavia na jaře v Karviné nakonec vyhrály jen o fous.

„Nečeká nás lehký soupeř. Karviná je v lepších vodách a už se zachránila. Bude hrát uvolněně. Nesmíme jim nechat prostor a pak myslím, že všechno zvládneme dobře. Chceme být důslední na míči, dominovat od první minuty a přivézt všechny body," avizuje letenský asistent Zdeněk Svoboda.

Jeho tým tíží rozsáhlá marodka. K dispozici už je aspoň Josef Šural, který si odpykal trest za čtyři žluté karty.

Utkání Karviná - Sparta se hraje od 20:15. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line přenos můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: