Hlavní obsah

Tak se poráží Barcelona! Letná už zná Zápas století

Praha

Poslední domácí zápas v sezóně pojala fotbalová Sparta jako výroční. Připomíná si sto let letenského stadiónu a vyhlásila také výsledky fanouškovské ankety o Zápas století. Podle očekávání zvítězila historická výhra z 1. dubna 1992, když Sparta v nultém ročníku Ligy mistrů porazila 1:0 Barcelonu. Na červeném koberci na hlavní tribuně byla před utkáním s Hradcem Králové dekorována tehdejší základní jedenáctka v čele s trenérem Dušanem Uhrinem.

Sparta - Barcelona 1:0, památná výhra z roku 1992Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Nedávno na apríla uběhlo přesně 25 let, co Sparta porazila Barcelonu 1:0. Zpráva, která by dnes zněla jako utopie, se před čtvrt stoletím stala skutečností. Letenští fotbalisté v roce 1992 jako jediní ve skupinové fázi dokázali v nultém ročníku Ligy mistrů katalánského giganta vedeného legendárním Johanem Cruyffem zdolat. „Jako by to bylo včera... Fantastický zápas s fantastickým koncem. Je nás málo, co jsme porazili Barcelonu," vzpomíná v rozhovoru pro Sport.cz střelec gólu Horst Siegl.

„Žádný šprým - Máme zase velký tým!" „Heroický výkon Sparty" S takovými titulky líčily české noviny výhru Sparty 1:0 nad Barcelonou.

„Po 25 letech si člověk uvědomí, co jsme dokázali. Diskutuje se, zda se tehdejší Barcelona dá srovnat se současnou. Já bych řekl, že jo. A to jsme předtím vyřadili možná ještě silnější Marseille," poukazuje Siegl.

Reklama

Související témata: