Hlavní obsah

Kušnírova lahůdka srazila Zlín. Byl jsem rád, že Podaný tentokrát ustoupil, culil se kouč Dukly

Praha

Byla to dřina, ale fotbalisté Dukly si po tragickém vstupu do sezóny své příznivce částečně udobřili. Fanoušci na Julisce opěvovali po nedělní bitvě třetího ligového kola zejména Ondřeje Kušníra, jenž nádhernou ranou z přímého volného kopu zařídil domácím těsnou výhru (1:0) nad Zlínem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Dukly Ondřej Kušnír slaví gól - ilustrační foto.

Článek

„Po dvou vysokých porážkách jsme chtěli zabrat. Fotbal se asi divákovi moc nelíbil, ale tři body jsme vydřeli a výhru si zasloužili. Tento výsledek je pro nás velká úleva," liboval si hrdina střetnutí, který ve 25. minutě při exekuci trestného kopu z dvaceti metrů dokonale zamotal hlavu brankáři Stanislavu Dostálovi. Ten totiž očekával spíše střelu v podání Jakuba Podaného, jenž se k provedení rovněž chystal.

„Žádná hádka však mezi námi nebyla. Akorát jsme se podívali, kde gólman stojí. Věřil jsem si, tak jsem jen řekl Kubovi, aby míč přeběhl. A pak se mi povedlo balón trefit na zadní tyč," usmíval se třiatřicetiletý krajní obránce. „Kluci po vzájemné domluvě vyřešili celou standardku skvěle. Obvykle to při těchto situacích bere na sebe Pody. Jsem rád, že tentokrát ustoupil a byl z toho krásný gól," přitakal trenér dejvického klubu Jaroslav Hynek.

Páník postrádal důraz

Zlínský kouč inkasovaný gól Dostálovi vyčítal. "Špatně si vykročil, nevydržel a šel na opačnou stranu. Ale v minulém utkání s Brnem vychytal několik šancí. Každý gólman udělá někdy chybu, i Petr Čech," komentoval rozhodující moment utkání zlínský kouč Bohumil Páník, jehož mrzela nevydařená první půle. "Hráli jsme profesorský fotbal, který nikdy k úspěchu nevede. Nechtěli jsme se srážet a chodit do soubojů. Měl jsem k hráčům velké výtky. Po přestávce se to zlepšilo, ale chyběl nám důraz ve vápně. Neměli jsme finální fázi," posteskl si.

Naopak v táboře Dukly vládla spokojenost. Pražané potřebné tři body urvali a odlepili se ode dna tabulky, i když to pro více než dva tisíce diváků v ochozech nebyla žádná fotbalová hitparáda. „Nechtěli jsme na hráče během týdne zásadně tlačit, ale hlavně je zklidnit. Chtěli jsme být kompaktní, což se stalo," těšilo domácího kouče.

Závěr duelu byl pořádně hektický. Hosté se drali za vyrovnáním, Dukla však mohla z několika slibných brejků vítězství pojistit. Velkou šanci měl třeba střídající Koreš. „Říkal, že je největší dřevák. Situace se samozřejmě daly vyřešit líp, ale nejdůležitější je, že jsme zápas zvládli v defenzívě," pochvaloval si Hynek, jemuž v sestavě chyběl středopolař Marek Hanousek. Kapitán mužstva je po operaci křížového vazu a čeká ho delší pauza.

Reklama

Související témata: