Hlavní obsah

Čistka pokračuje! Sparta pouští do Liberce dalšího hráče

Praha

Na přestupové trase Sparta - Liberec je zase živo. Sparťanský odchovanec Matěj Hybš přestupuje z letenského klubu do severočeského Liberce. Zástupci obou klubů se na transferu dohodli v úterý a hráč dostal povolení od středy trénovat s týmem Slovanu. Transfer bude v nejbližší době administrativně uzavřen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Hybš míří Sparty ze Sparty do Slovanu Liberec.

Článek

Čtyřiadvacetiletý obránce nezahájil s letenským A týmem přípravu na novou sezónu a připravoval se s juniorským týmem. Na konci přestupového období o jeho služby projevil zájem severočeský Liberec a kluby se dohodly na transferu, v rámci něj má Sparta zajištěn procentní podíl v případě dalšího přestupu.

Matěj Hybš se v Liberci potká s dalšími sparťanskými hráči – Havelkou, Pulkrabem, Kulhánkem a Váchou, kteří odešli na sever Čech na hostování.

Matěj Hybš se dostal do A týmu Sparty poprvé v sezóně 2011/2012, kdy absolvoval s mužstvem zimní přípravu. Zároveň byl součástí mistrovského týmu v sezóně 2013/2014, ve které odehrál šest ligových zápasů. Následně působil na hostování v Jihlavě, odkud se vrátil na Letnou. Pak hostoval i v Jablonci. Během jarní části sezóny 2016/2017 odkopal v dresu Sparty 879 minut v deseti ligových duelech.

Reklama

Související témata: