Hlavní obsah

Hit kola na Strahově: Slavia jde proti mistrovi z Liberce

PRAHA

To bude šlágr! První dva celky tabulky, Slavia a Liberec, jdou ve 3. kole první fotbalové ligy proti sobě. V neděli večer se červenobílí postaví proti mistrovi poprvé od skandálního jarního zápasu. Slávisté při něm na protest proti verdiktům sudího Járy utekli do šaten, aby se záhy vrátili. Hosté nakonec vyhráli a udělali rázný krok k titulu.

Článek

"Tím, co bylo minulou sezónu, se nezabýváme. Nepředpokládám, že by události z jara měly nějaký negativní vliv na nynější utkání. Potkají se dva vyspělí soupeři, jimž jde o uhájení pozice na špici tabulky. Chceme maximálně bodovat," tvrdí Josef Petřík, jeden z trenérských asistentů Slovanu.

"Už je to pryč, vliv na nedělní střetnutí to mít nebude," odmítá přehnaně emotivní náboj i slávistický kouč Karel Jarolím.

Liberec vede tabulku o jen nepatrně lepší skóre. Čeká se parádní bitva. Oba týmy zatím nabídly spíše to lepší z jinak nevalné soutěže. "Zatím jsem s předvedenými výkony mužstva docela spokojen," říká Jarolím, který své mužstvo dovedl v úvodu sezóny v lize a Poháru UEFA už ke třem výhrám. Může ho těšit, že v týmu zase má uzdravené stopery Suchého a Latku.

Severočeši mohou nasadit novou posilu

Liberečtí v sezóně dosud neinkasovali a mohou nasadit novou sílu do útoku - Brazilce Salese. "Jeho přestup se zrodil narychlo a záleží na tom, zda se podaří vyřídit administrativní záležitosti. A potřebuje se adaptovat," uvažuje Petřík. Výron v kotníku vyřadil na tři týdny kostarického útočníka Parkse. Hovoří se o odchodu Dorta na hostování do Teplic. "Jednání jsou v určité fázi," připouští liberecký asistent, jehož tým stejně jako slávisté pro příští dny opouštějí myšlenky na evropské soutěže.

Do domácí reality se vrací i třetí Mladá Boleslav. Obranu, která dostala výprask v Istanbulu a zřejmě ji čekají změny, může v neděli odpoledne zkusit provětrat také Plzeň.

Sparta si troufá

Pohárového kolotoče je zatím ušetřena v lize nevýrazná Sparta. Tu hostí Jablonec a po výhře na Kladně si troufá. Netradičně se hraje v sobotu večer. Zápasy těchto soupeřů mají zvláštní příchuť, mezi oběma kluby probíhá už několik let čilý pohyb hráčů. V Jablonci momentálně hostují ze Sparty Loučka, M. Petržela a Š. Kučera, letenským týmem prošli i Baranek, Špit a Weber. Za Jablonec dříve hráli nynější sparťané Jun, Herzán, V. Drobný, Homola, P. Lukáš a Petráš.

Zápas v Plzni rozšířil letenskou marodku, najisto nebude hrát Zdeněk Pospěch. "Byla to šílená bolest," komentuje na klubovém internetu své zranění. Lékaři mu při operaci opravili zlomenou lícní a jařmovou kost a zpevnili naštípnutou dolní čelist. Kouč Stanislav Griga musí sáhnout mezi náhradníky. "Tým je ale po Plzni zdravě povzbuzen. Věříme, že výhru z posledního zápasu potvrdíme," doufá trenér.

Program 3. kola Gambrinus ligy
OSTRAVA - OLOMOUC
16. místo (0 bodů)Do sestavy se v bitvě bodově chudých vrátí Bystroň.Sobota 19.00 hZraněni Rojka, Kovář a König. Pozmění sestavu.11.-12. místo (1 bod)
ZLÍN - MOST
15. místo (0 bodů)Do brány se možná vrátí Baránek. Dočká se bodů?Sobota 19.00 hDále bez Mendyho a Škody. Čeká na vítězství.8. místo (2 body)
JABLONEC - SPARTA
4. místo (4 body)Hrotek je zraněný. Vytáhne se na favorita?Sobota 19.00 hHrát už může Sivok, chybí Pospěch, možná i Homola.5.-6. místo (4 body)
ML. BOLESLAV - PLZEŇ
3. místo (6 bodů)Vrací se do domácí reality, kouč Uhrin pozmění obranu.Neděle 17.00 hČekají se přesuny v sestavě, jež neuspěla se Spartou.11.-12. místo (1 bod )
TEPLICE - SLOVÁCKO
10. místo (1 bod)Verbíř pyká za vyloučení, Koukal hostuje v Jihlavě.Neděle 17.00 hKompletní týmy by rád odvezl bod..7. místo (3 body)
Č. BUDĚJOVICE - BRNO
14. místo (1 bod)Nováček se rozjíždí zvolna, v plánu je první gól i výhra.Neděle 17.00 hNa jihu Čech se mu daří. Chybí Večeřa, Schuster i Trousil.5.-6. místo (4 body)
SLAVIA - LIBEREC
2. místo (6 bodů)Uzdravili se Latka a Suchý. Po horku v Baku bojuje o čelo.Neděle 20.15 h (vysílá ČT4)Parks je zraněn, po trestu už může hrát Holenda.1. místo (6 bodů)
PŘÍBRAM - KLADNO
9. místo (2 body)Doma chce už zabodovat naplno.Pondělí 17.15 h (vysílá ČT2)Viróza odezněla, čeká na první gól.13. místo (1 bod)

Reklama