Hlavní obsah

Žlutou ponorku zatlačili. Sešívaní získali návod, jak vykolejit Plzeň

Praha

Sešívaní v Plzni zrovna nezáří. Slavia tam prohrála poslední tři ligové zápasy a na vítězství ve Štruncových sadech čeká od května 2013. Viktoria navíc vyhrála rekordních 12 úvodních kol a jako jediná v ligové sezóně drží neporazitelnost. Recept na suverénního lídra tabulky ovšem červenobílí mají. „Ve čtvrtek jsme v poháru po přestávce mleli tak kvalitní tým, jakým je španělský Villarreal. Když si takové pojetí přeneseme do ligy, jen dobře pro nás,“ netají záložník Tomáš Souček.

Fotbalisti Slavie před zápasem v PlzniVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Ztrácejí před nedělním šlágrem na rivala hrozivých 11 bodů. Jako první však byla na pořadu Žlutá ponorka, které po statečném výkonu nakonec podlehli 0:2.

„Před pohárovým zápasem jsme na ligu určitě nemysleli. Soustředili jsme se na Villarreal, teprve od pátku jedeme směr Plzeň," ujišťuje reprezentant Tomáš Souček.

Červenobílí mají jasno, co si z konfrontace se španělským soupeřem vzít do bitvy v Plzni.

„Kdybychom si vzali zklamání z porážky, daleko bychom nedošli. Určitě si vezmeme, že jsme s Villarrealem odehráli dvě dobrá utkání. Hlavně potřebujeme přenést druhý poločas, v němž jsme soupeře zatlačili, do nedělního zápasu," přizvukuje kolegovi další reprezentant Jan Sýkora.

„Byly tam také pasáže, kterých se musíme vyvarovat, například zbytečných ztrát na naší půlce. Určitě však druhá půle byla dobrým odrazovým můstkem k zápasu v Plzni," dodává.

Pohárové bitvy posouvají Slavii dopředu

Viktoria se ve čtvrtek naladila na neděli pohodovou výhrou 4:1 nad Luganem. Sešívaným by se mělo hodit, že s Villarrealem prošli mnohem těžší zkouškou.

„Je obtížné jim odebrat míč, protože dobře kombinují, lítá jedna přihrávka za druhou. Docela jsme se s Villarrealem poprali. Čím více takových zápasů budeme mít, tím lépe pro nás," přemítá Souček.

Kouč sešívaných doufá, že dva duely s šestým týmem španělské ligy posunuly Slavii dopředu.

„Kvalitní soupeři vás nutí jinak přemýšlet, jinak chodit do soubojů. Třeba Baccu a Bakambua je pak těžké chytat. Ligová bitva se bude čtvrtečnímu poháru přibližovat. Plzeň je teď neomylná, pokusíme se ji porazit," líčí Jaroslav Šilhavý.

A třeba se nechá inspirovat i sestavou. Žlutou ponorku jeho chlapci zatlačili, když odstoupil Hromada a vedle Součka se ve středu hřiště postavil Ngadeu.

„Mohli by Plzeň zvládnout spolu, ale neříkám, že to tak bude... Zatlačili jsme pak soupeře, asi šlo o správné rozhodnutí. Suk (Souček) měl dokonce dvě tři gólovky, mohl svůj výkon korunovat gólem," culí se Šilhavý.

Očekávaný duel Plzeň - Slavia se hraje v neděli od 18:00. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: