Hlavní obsah

Jednou jste za hrdinu, podruhé za nekopa, glosuje teplický Vaněček svoji střeleckou bilanci

Teplice

První fotbalová liga registruje nečekaného kanonýra! Teplický útočník David Vaněček zaznamenal v podzimní části sezóny už sedm gólů, když dvěma trefami v sobotním duelu se Slováckem výraznou měrou přispěl k vítězství severočeského týmu 3:0. Ve třináctém kole tak už vyrovnal svoji bilanci za celý minulý ligový ročník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický útočník David Vaněček (vlevo) a Simon Deli ze Slavie Praha bojují o balón.

Článek

Na podzim vám to pálí, co na to říkáte, že patříte mezi nejlepší ligové kanonýry?

U útočníků to je nahoru dolů. Trošičku jsem se zklidnil a jdeme i štěstíčku naproti. Jednou jste za hrdinu, podruhé za nekopa. Vážím si toho, že se mi teď daří. Loni jsem dal na podzim šest gólů a na jaře jen jednu branku. Takže s dosavadní efektivitou musím být spokojený.

V jakém rozpoložení jste nastupovali k zápasu se Slováckem?

Z Olomouce jsme minule přijeli s prázdnou, i když jsme tam chtěli něco urvat a taky jsme na to měli. Proti Slovácku jsme věřili, že doma musíme vyhrát. Povedlo se. První gól Martina Filla nás nastartoval. Do té doby jsme se hledali, byť jsme nehráli špatně. Dlouho se nic nedělo, ale po vedoucí brance jsme se uklidnili.

Zdálo se, že úvodní branka padla po nacvičeném signálu. Bylo tomu tak?

Ano, ten gól jde za trenéry, protože na pátečním tréninku jsme pilovali standardní situace. Aby náš hráč byl při útočném rohovém kopu na přední tyči. Martin Fillo se tam zjevil sám a skóroval.

Druhý gól Teplic v zápase a svůj první jste vstřelil nádhernou ranou. Asi jste na ni pořádně pyšný, že?

Takhle to trefím na tréninku desetkrát za sebou. Ale ne, to byla legrace. Asi to je můj životní gól, a budu rád, když to někdy zopakuji. Asi měsíc si ho budu prohlížet na videu (smích).

Spoluhráči v dobrém rozmaru po utkání říkali, že byste si měl botu nechat hned zarámovat.

Slyšel jsem to od nich. Levou nohu mám spíš na opírání a najednou jsem dal takovou branku, to je něco neuvěřitelného (úsměv). Předcházel tomu nějaký nákop od Honzy Kroba, šel jsem do osobního souboje, dostal jsem se před prvního hráče a střela vyšla úplně neskutečně a náramně.

Stíhal jste sledovat i reakce publika?

To jsem řešil před čtyřmi lety a před mými dvěma těžkými zraněními. Všímal jsem si, kdo co o mě říká a byl jsem z toho třeba někdy špatný. Potom jsem přehodnotil život a poznal jsem, že fotbalista může ze dne na den skončit. Proto už není pro mě důležité, co si kdo myslí. Ale jsem rád, když nám tepličtí příznivci drží palce i v době, kdy se nedaří. To jsou ti praví fanoušci.

Reklama

Související témata: