Hlavní obsah

Sigma se připravila lépe, uznal sparťan Hovorka. Spalovač Kadlec neskrýval zklamání

Olomouc

Zoufalství. Přesně to se dalo vyčíst z očí útočníka fotbalové Sparty Václava Kadlece, nešťastného „spalovače" šancí letenského týmu v nedělním ligovém duelu na hřišti Sigmy Olomouc. Hanáci vyhráli 1:0. "Porážka je pro nás obrovským zklamáním," přiznal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec ze Sparty Praha si zpracovává míč, dotírá na něj Šimon Falta ze Sigmy Olomouc během utkání 15.kola fotbalové HET ligy.

Článek
Fotogalerie

Sigma šla do zápasu v pozici tabulkově lépe postaveného týmu, fanoušci čekali, zda se Sparta na Hané zvedne. Nakonec z toho ale byla další porážka a podzimní zklamání. „Byl to vyrovnaný zápas, v druhé půli hodně otevřený, s šancemi na obou stranách. Bohužel, Sigma jednu proměnila, my žádnou. Jen já spálil dvě," posteskl si útočník Letenských.

"Poprvé jsem se rozhodl střílet za vápnem, protože obránce mě dobře křižoval. Ale sjelo mi to. Ve druhém případě jsem to udělal výborně, hezky jsem si to pustil na levou, ale gólman dobře vyběhl, a tak jsem se mu to snažil dát pod nohy a trefil jsem ho. Pak jsme ještě hrozili ze spousty rohů, ale všechny létaly na Chorého, který si s tím poradil, nebo je sbíral gólman," kroutil hlavou Kadlec.

Zmar byl cítit i ze stopera Davida Hovorky. „Sigma se na utkání připravila očividně lépe než my. Hrála kombinačně, nebála se a z toho pramenily její šance, z nichž jednu proměnila. Hraje útočný, atraktivní fotbal. My se o něj také snažíme, ale nejde to. Zejména finální fázi máme špatnou. Naše hra je neurovnaná, nemáme se, čeho chytit," kroutil hlavou Hovorka.

Reklama

Související témata: