Hlavní obsah

Poborského skolila borelióza

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Zákeřná nemoc skolila bývalého českého fotbalového reprezentanta Karla Poborského. Záložník Českých Budějovic má Lymeskou boreliózu a čeká ho nucená pauza. Na trávník by se mohl v ideálním případě vrátit v polovině listopadu.

Foto: čtk

Karel Poborský se nejméně do poloviny na trávník nedostane.

Článek

"Dva týdny mě bolela hlava. Nejdřív jsem tomu nepřikládal velkou váhu. Až když jsem už nemohl ani pořádně trénovat, šel jsem k doktorovi," uvedl Poborský pro TV Nova. Boreliózu definitivně potvrdil rozbor krve.

Pravý záložník Dynama, který po mistrovství světa v Německu ukončil reprezentační kariéru, ihned zahájil léčbu a klubu, jehož je zároveň šéfem, chyběl už ve včerejším utkání na Kladně. Podle lékařů by měl následující čtyři týdny brát antibiotika a další měsíc ho bude čekat rekonvalescence.

Lymeskou boreliózu nejčastěji přenášejí klíšťata. "Vůbec si ale neuvědomuji, že by mě v poslední době klíště kouslo," prohlásil rekordman v počtu reprezentačních startů.

"Když všechno dobře půjde, mohl by hrát už v listopadu, ale žádný doktor vám to neřekne přesně. Záleží na spoustě věcí," řekl kouč Jihočechů František Cipro. "Nebude to pro nás lehké," dodal k nucené absenci svého klíčového hráče.

Reklama

Související témata: