Hlavní obsah

Bohemians - Hradec Králové 2:1Klokani jsou na svém oblíbeném turnaji ve finále proti Brnu

Praha
Aktualizováno

Jsou nejtradičnějším účastníkem turnaje, a tak k němu i přistupují. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 porazili v semifinále Tipsport ligy druholigový Hradec Králové 2:1 a postoupili do zítřejšího finále. Klokani si v něm zahrají proti svému nedávnému kouči Pivarníkovi. Jeho Brno ve druhém semifinále porazilo druholigový Frýdek-Místek hladce 4:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians se radují.

Článek

Především pro Romana Pivarníka bude finále pikantní. Slovenský kouč nastoupil do Ďolíčku v červnu 2014 a Bohemku dovedl k osmému a v následující sezóně k devátému místu. Měl smlouvu až do léta 2017, o rok dříve dal ovšem přednost odchodu do Plzně.

Nyní se Pivarník postaví proti známému týmu ve vyvrcholení zimní ligy. Klokani totiž na Vyšehradě vyhráli i čtvrtý přípravný zápas zimy, předtím bez ztráty bodu ovládli základní skupinu. V první půli měli proti Hradci převahu a skóre otevřel Tetteh.

Po přestávce poprvé během zimy zasáhl do hry uzdravený stoper Šmíd a hlavou po rohu zvýšil. Votroci stačili už jen snížit, hlavou se trefil Kropáček.

Zbrojovka proti poslednímu týmu druhé ligy Frýdku-Místku od začátku dominovala. Tři góly nasázela již za poločas, po přestávce už zápas kontrolovala.

Semifinále fotbalové Tipsport ligy:
Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 2:1 (1:0)
Branky: 26. Tetteh, 77. Šmíd - 83. Kropáček.
Bohemians - I. poločas: Fryšták - Dostál, Krch, Hůlka, Kocič - Reiter, Jindřišek, Martin Hašek ml., Luts - Mašek - Tetteh.
II. poločas: Kouba - Bartek, Krch (62. Šmíd), Bederka, Urdinov (90. Vrána) - Záviška, Jindřišek, Vaníček, Dias - Nečas - Kabajev. Trenér: Martin Hašek st.
FC Zbrojovka Brno – MFK Frýdek-Místek 4:1 (3:0)
Branky: 28. Pilík z pen., 39. vlastní Bialek, 45. Kratochvíl, 76. Musefiu - 54. Šumský, 90. Honiš.
Brno - I. poločas: Floder - Sukup, Gáč, Kryštůfek, Lutonský - Polák - Acosta, Pilík, Kratochvíl, Juhar - Bazeljuk.
II. poločas: Halouska - Buchta, Kijanskas, Pavlík, Vraštil - Sedlák - Přichystal, Krejčí, Růsek, Ashiru - Zikl. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: