Hlavní obsah

Klokani ve víru narozenin. Nebudu dělat kraviny jako Daum, směje se Hašek

Praha

Pokud by se oddávali oslavám, sotva by mohli k jarní premiéře nastoupit. Hned čtyři fotbalisté Bohemains Praha 1905 mají během týdne narozeniny, přitom již v sobotu je čeká vstupní duel se Zbrojovkou. „Hodí se uspět s Brnem, pak by kluci třeba vymysleli něco ve městě...“ hází trenér Martin Hašek rukavici čtyřlístku oslavenců.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Bartek (první zleva) byl v Ďolíčku prvním ze čtyř oslavenců tohoto týdne.

Článek

Úterý, David Bartek. Středa, Josef Jindřišek. Pátek, Milan Kocič. Neděle, nováček Jiří Bederka. Klokanům se sešly jedny narozeniny za druhými.

Kouč proto dostal dotaz, zda oslavencům nepřipadnou na tréninku nějaké zvláštní úkoly.

„Jako že bych třeba trénink svěřil do jejich režie? A věříte, že jsem něco takového sám zažil? Když jsem byl v Austrii Vídeň, tak trenér Daum svěřoval páteční přípravu některému z hráčů. Velká kravina, ani jsem pak na páteční tréninky nechtěl chodit," avizuje Martin Hašek s úsměvem, že v tomto směru kontroverzního německého kouče rozhodně napodobovat nehodlá.

Start jarní části ligové soutěže klepe na dveře, slavit je třeba jen přiměřeně. „Bartek už objednal do kabiny pizzy, uvidíme, jak se předvedou další," líčí kouč.

Ambice jsou možné, pokora nutná

Klokani jsou po podzimu se ziskem 22 bodů sedmí v klidném středu tabulky. Jaro odstartují doma v Ďolíčku sobotním duelem se Zbrojovkou.

„Rádi bychom se co nejdříve dostali na 30 bodů zaručujících záchranu. A pak se uvidí... Ze základního kádru nikdo neodešel. Chtěli bychom mít větší ambice, ale musíme mít taky pokoru," říká Hašek jasně.

„Víme, jak jsme k našim 22 bodům na podzim došli. Některé zápasy klidně mohly dopadnout i jinak. Neměli jsme žádnou krizi, tudíž ani problémy v hlavě. Nevíme, co by se stalo, kdyby taková krize nastala. Herně se však posouváme," přemítá.

Také proto je jarní premiéra se Zbrojovkou tak důležitá. Až v případě výhry je Hašek ochotný diskutovat o případných oslavách čtyř narozenin.

Reklama