Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Sešívané skolil jejich bývalý gólman, mistr padl s posledním

Praha

Když poslední tým tabulky porazí obhájce titulu, o senzaci je postaráno. Došlo k ní hned při jarní premiéře. Jihlava zaskočila Slavii a tři hráči Vysočiny tak figurují v ideální sestavě 17. kola fotbalové HET ligy podle Sport.cz. Nechybí třeba ani sparťan Stanciu, jehož letenský klub v zimě získal za rekordní přestupní částku.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 17. kola fotbalové HET ligy podle Sport.cz:

Článek

Rodák z Žiliny debutoval v české lize v barvách Slavie právě proti Jihlavě. Později se vydal opačným směrem a nyní se proti svému bývalému klubu vytáhl. Brankář Rakovan udržel proti sešívaným čisté konto, což bylo při velkém tlaku favorita rozhodující. V obraně se statečně bil Tlustý, jediný gól zápasu vstřelil Dvořák. Pražanům tak k bodovému zisku nepomohl ani výkon aktivního Sýkory.

Nováček z Olomouce potvrdil svůj vysoký standard remízou s vedoucí Plzní. Jména obránce Jemelky či záložníka Kalvacha už ligoví soupeři moc dobře znají... V tabulce druhé Hanáky se vydala stíhat Sparta, o vítězný gól se proti Liberci postaral debutant Stanciu.

Slovácko překvapivě vyhrálo na Baníku, skóre otevřel obránce Hofmann. Stejně tak Karviná zaskočila Mladou Boleslav, tři body jí v nastavení trefil Wágner. Dukla díky Tetourově gólu remizovala ve Zlíně, zkušený jablonecký Hübschman pak při výhře nad Teplicemi ožil ve středové řadě.

Sestava 17. kola fotbalové HET ligy podle Sport.cz:
Rakovan (Jihlava) - Hofmann (Slovácko), Jemelka (Olomouc), Tlustý (Jihlava), Sýkora (Slavia) - Tetour (Dukla), Hübschman (Jablonec), Stanciu (Sparta), Kalvach (Olomouc) - Dvořák (Jihlava), Wágner (Karviná).

Reklama