Hlavní obsah

Jarní série neporazitelnosti skončila, Jablonec jde dál

Praha

Teprve v jubilejním desátém soutěžním zápase poznali první jarní porážku. Evropská ruleta se však pro fotbalisty Jablonce točí dál. I po prohře na Spartě jsou ve hře o poháry v lize, navíc je čeká středeční semifinále MOL Cupu ve Zlíně. „Hlavně si odpočineme a nové síly nabereme. Musíme se teď otřepat, soustředit se na pohár a třeba bude zase líp,“ plánuje reprezentant Michal Trávník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Michal Trávník během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Jarní program týmu ze Střelnice je příliš nahuštěný, než aby mohl dlouho bědovat nad ztrátou tří bodů.

„První porážka, už se na nás soupeři připravili. Ale neodehráli jsme špatné utkání. Víc mě mrzí, že jsme nedali gól. Teď se musíme připravit na středu ve Zlíně - a jdeme dál," ujišťuje kouč Petr Rada před semifinále poháru na hřišti týmu, který trofej obhajuje.

Ale přesto, jako by se jarní marš v posledních týdnech zadrhl.

„Dvakrát jsme remizovali, z toho jednou s Boleslaví venku a remíza byla zasloužená. Doma s Olomoucí jsme byli jasně lepší, jen jsme nevyhráli. Ani na Spartě naše hra nebyla špatná, i když jsme prohráli. Takže já bych to jako tragédii nebral," nesouhlasí záložník Michal Trávník.

Do Evropy stále vedou dvě cesty

Jenže Olomouc a Sparta jsou pro Jablonec přímými konkurenty v tabulce.

„Hlavně s Olomoucí jsme doma samozřejmě chtěli a měli vyhrát. Ale do konce ligy je ještě pět kol a myslím si, že ani Sparta nebo Olomouc všech pět zápasů nevyhrají. My musíme hrát tak, abychom udělali dostatek bodů a byli před nimi," nevzdává se Trávník naděje.

Jeho tým má navíc výhodu pohárové cesty. Které soutěži teď vlastně dá Jablonec přednost? Hned po semifinále poháru Jablonec v neděli čeká ligové derby s Libercem.

„Žádnou soutěž neupřednostňujeme. Všechny zápasy do konce sezóny budou důležité. A pokud budou hráči zdraví, není důvod, abych někoho šetřil. Jsou natrénovaní a dokázali, že mohou hrát ve středu znovu 90 minut," ujišťuje kouč Rada.

S jednou ztrátou však musí počítat. Dvě utkání za osm žlutých karet si v lize nezahraje Vojtěch Kubista.

„Tady mohl rozhodčí ukázat víc citu. Kubista uklouzl, přesto dostal kartu," lituje Rada.

Reklama

Související témata: