Hlavní obsah

Raúl Beckhamovi sedmičku nedá

MADRID

Přestup Davida Beckhama do Realu Madrid vyvolal řadu otázek. Jak se anglický fotbalista zabydlí v mužstvu plném hvězd a bude dál nastupovat na pravém kraji zálohy, kde v Realu operuje Portugalec Luis Figo? A jaké číslo bude nosit na zádech, když dres s "jeho" sedmičkou patří podobně obletovanému útočníkovi Raúlovi?

Foto: ČTK

David Beckham by se měl v Realu Madrid představit už 3. července.

Článek

Trenér Vicente del Bosque věří, že anglický kapitán nebude mít potíže s aklimatizací, přestože se jim loni nevyhnul po příchodu z Juventusu ani bývalý nejlepší fotbalista světa Zinedine Zidane. "Beckham je excelentní hráč. Musíme počkat s tím, na jakém místě bude hrát," řekl úspěšný kouč rozhlasové stanici Marca.

Co s Figem?

Příchod skvělého technika podle Del Bosqueho neohrozí pozici Figa, který za sebou má nepříliš vydařenou sezonu. "Žádná rivalita mezi nimi není. Proč by nemohli hrát spolu?" nevidí komplikace trenér, jehož svěřenci vedou kolo před koncem o dva body španělskou ligu.

Také sportovní ředitel Realu Jorge Valdano tvrdí, že Figo o své místo v sestavě nepřijde a rozhodně prý nehrozí, že by ho klub prodal. Po některých spekulací by mohl portugalský reprezentant odejít do Interu Milán jako doplatek za loňský přestup Brazilce Ronalda.

"Jedna věc je jistá: Figo bude hrát. Pro skvělé hráče se místo najde," prohlásil na adresu bývalé hvězdy Barcelony, z které přestup do Realu v roce 2000 udělal nejdražšího hráče světa. V historickém žebříčku je nyní před Figem pouze jeho spoluhráč Zidane.

Raúl se sedmičky nevzdá

Tvrdším oříškem může být číslo dresu, jaké bude Beckham v novém působišti nosit. Zaběhnutá "sedmička", která k němu patří a vydělává miliony při prodeji replik, patří Raúlovi a madridská modla se jí nehodlá vzdát. "Je to věc cti. Tohle číslo mi patří dlouhou dobu," vyložil nejlepší střelec španělské reprezentace.

Loni nastala podobná situace po příchodu Ronalda, který dříve oblékal dres s číslem devět. Ten však v Realu nosí další útočník Fernando Morientes, jenž ho odmítl brazilské hvězdě přenechat. Ronaldo tak nosí na zádech jedenáctku. Jestli své číslo uhájí i Raúl, by mělo být jasné nejpozději 2. července, kdy se má Beckham v Madridu představit jako nová posila.

Ronaldo: Vřele jej uvítáme

Podle Ronalda se nová posila dočká v Realu vřelého přijetí. "Je to hráč světové extratřídy a rádi ho zde uvítáme. David již má respekt spoluhráčů, protože je to pravý profesionál vynikajících kvalit," řekl brazilský útočník.

Jasné je zatím jen to, že by se Beckham měl v Realu dostat k zahrávání trestných kopů, které jsou jeho doménou. Brazilský obránce Roberto Carlos novinářům sdělil, že je ochoten se vzdát rozehrávání některých ze svých věhlasných přímých volných kopů.

"Nějaké mu nechám, ale jen nějaké," prohlásil Brazilec s úsměvem v rozhovoru pro list Marca. "Dal pár nádherných gólů z volných kopů, ale nemusí mít všechny," dodal.

Španělský tisk oslavuje nového krále Madridu

"Bůh ochraňuj nového krále," neskrýval nadšení jeden z televizních reportérů, který parafrázoval britskou hymnu. Toho stejně jako ostatní žurnalisty rozrušil příchod osmadvacetiletého fotbalisty a jeho manželky, bývalé Spice Girl Victorie, do Madridu.

Fotografie slavné dvojice zaplavily titulní stránky španělských novin. Více než Beckhamovými fotbalovými kvalitami se zabývaly jeho životním stylem a marketingovou hodnotou. Podle listu Marca by měl Real na prodeji zboží s beckhamovskou tematikou vydělat více než v případě brazilského útočníka Ronalda.

Poražený Laporta bude usilovat o Ronaldinha a Henryho

Za největšího poraženého v kauze Beckham španělská média označují novopečeného prezidenta Barcelony Laportu, jenž před volbami anglického fotbalistu sliboval, ale nakonec s jeho zástupci vůbec nejednal. Nyní se prý Laporta pokusí získat útočníka Arsenalu Thierryho Henryho nebo brazilského střelce Paris St. Germain Ronaldinha.

Reklama

Související témata: