Hlavní obsah

Ostuda za půl miliónu! Teplické vedení potrestalo hráče i trenéry mastnou pokutou

Teplice/Praha
Aktualizováno

Ostudná porážka fotbalistů Teplic s posledním Brnem (1:4) ve 28. kole HET ligy má dohru. Vedení severočeského klubu udělilo hráčům a realizačnímu týmu pokutu půl miliónu korun. Vyslyšelo tak s odstupem slova trenéra Daniela Šmejkala, že trapas nemůže klub nechat jen tak být. Informace o udělené pokutě zveřejnily oficiální stránky teplického klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Teplic Tomáš Grigar dobře věděl, že se mu zápas s Brnem nepovedl.

Článek

Fotbalisté Teplic doma prohráli s Brnem 1:4 a po utkání vládly na Stínadlech emoce. Fanoušci požadovali odstoupení trenéra, hráči si pro změnu vyslechli pokřiky o tom, že zápas se zachraňujícím se soupeřem "prodali".

Bídné představení po pár dnech "ohodnotilo" dodatečně i vedení klubu. Představenstvo FK Teplice se na základě výkonů rozhodlo udělit A mužstvu včetně realizačního týmu pokutu půl miliónu korun.

"Zároveň bychom se chtěli fanouškům a partnerům klubu za tento ostudný výkon omluvit, protože nebyl hodný jména klubu. Věříme, že se již v budoucnu nebude znovu opakovat, jinak bychom museli přistoupit ještě k razantnějším krokům," říká k rozhodnutí představenstva jeho člen a zároveň ředitel klubu Petr Hynek.

Fotbalisty Teplic zastihla druhá polovina jarní sezóny v herním i výsledkovém útlumu. Z posledních pěti odehraných ligových kol zaznamenali tři remízy a dvě domácí prohry s Olomoucí (1:2) a do té doby neškodným Brnem (1:4). V jarní bilanci figurují až na čtrnáctém místě s jedenácti body, přičemž hůř jsou na tom jen Zlín (9 bodů) a jejich nedělní přemožitel a aktuálně poslední tým tabulky Zbrojovka Brno (5 b.).

Současná statistika, a především velké bodové ztráty ostře kontrastují s podzimem, navíc i s loňskou sezónou. V ní Teplice obsadily konečné páté místo se 48 body a do posledního zápasu bojovaly o evropské poháry.

Reklama

Související témata: