Hlavní obsah

Teplice - Kladno 2:0Rozjeté Teplice porazily i Kladno, vyhrály počtvrté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Jirsák 1 : 0
44. Džeko 2 : 0

TEPLICE

Tepličtí fotbalisté se v první lize nadechli k velké vítězné sérii a stíhací jízdě za špičkou tabulky. Severočeši na domácím hřišti porazili nováčka z Kladna 2:0 po brankách Jirsáka s Džekem a vyhráli už počtvrté za sebou. Naopak Kladno se ponořilo do krize: ještě před přestávkou využilo všech tří střídání a z posledních tří zápasů nezískalo ani bod.

Článek

Kladenští budou chtít na zápas co nejrychleji zapomenout. V Teplicích svým pasivním výkonem domácím hodně usnadnili cestu za přesvědčivým vítězstvím. Severočeši naopak ukázali, že jsou ve velké formě a zdá se, že bídný vstup do sezóny upadl v zapomnění.

Bylo spíš ale jen otázkou času, kdy se žlutomodří uklidní vedoucím gólem. Už ve minutě mohl Kladno ztrestat prvním gólem objev podzimu Stožický, ale po Dortově přihrávce mířil vedle odkryté kladenské branky. V ní už nestál gólman Vašek, který po deseti minutách musel střídat po ostrém střetu s útočníkem Džekem a jeho místo zaujal Kostolanský.

Kladno sice v minulém kole předvedlo sympatickou a otevřenou partii se Slavií, ale na Stínadlech bylo úplně neškodné. V první půli teplického brankáře Poštulku vystrašili dvěma pokusy ze střední vzdálenosti Simpson s Radzinevičiusem.

Bidná bilance Kladna venku

Aktivní domácí se snažili kladenskou obranu rozvrátit útoky středem hřiště i po křídlech, ve 25. minutě našel bek Kaufman precizním centrem volného Jirsáka a spolupráce hráčů z reprezentační jednadvacítka skončila vedoucí teplickou brankou. Jirsák se trefil přesně do šibenice a po půl roce se mohl radovat z ligového gólu. Za šest minut mohl zvýšit Dort, ale svůj sólový únik ve finální fázi pokazil.

Ani taková varování Kladnu nestačila. Hosté ještě do konce poločasu vyčerpali všechna střídání; ve 36. minutě kouč Koubek stáhl slabého Kaciáňě a ve 42. minutě musel opustit hřiště s rozbitou hlavou po souboji s Kaufmanem útočník Simpson. Minutu před poločasem navíc Kladno dostalo další ránu, když si Džeko naskočil na Doležalův centr a hlavou vstřelil svůj pátý podzimní gól.

Deset minut před koncem mohl teplické vedení zvýraznit aktivní Džeko, ale jeho dělovka těsně minula kladenskou branku. Kladno tak podtrhlo bídnou bilanci na hřištích soupeřů, kde letos ze šesti zápasů uhrálo jediný bod na hřišti Sparty.

FK Teplice - SK Kladno 2:0 (2:0).
Branky: 25. Jirsák, 44. Džeko. Rozhodčí: Franěk - Tulinger, Jiřík. ŽK: Stožický, Lukáš - Veleba, Radzinevičius, Gross, Kalina. Diváci: 3180.
Sestavy:
Teplice: Poštulka - Kaufman (46. Fenin), Lukáš, Hunal (90. Štohanzl), Klein - Doležal (78. Valenta), Jirsák, Sabou, Stožický - Džeko, Dort. Trenér: Mareček.
Kladno: Vašek (10. Kostolanský) - Kalina, Killar, Šimůnek, Drozd - Kousal, Šelicha, Gross, Kaciáň (36. Čáp) - Simpson (42. Veleba) - Radzinevičius. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: