Hlavní obsah

ČMFS: Odměna za čestnost – kritika spoluhráčů a trenéra!

NEJEDNÁ SE O REDAKČNÍ OBSAH

Výkonný výbor bezprostředně reagoval na víkendový čin příbramského fotbalisty Josefa Hušbaurera (na snímku) a na to, co jeho smysl pro fair play vyvolal.

Foto: ČMFS

Josef Hušbaurer

Článek

Mladý hráč 1. FK Příbram se totiž přiznal k teči a umožnil tak navázat hru soupeři. Dynamo České Budějovice pak z následné akce vstřelilo branku. A Josef Hušbauer sklidil tvrdou kritiku od kapitána Daniela Huni, dalších spoluhráčů a dokonce i od trenéra Příbrami Karola Marko!

"Je to první případ, ale fotbalový svaz bude do budoucna udělovat ceny fair play během celé sezony i za další běžné činy, jakým bylo Hušbauerovo přiznání. Doufáme, že nám začnou docházet upozornění na podobné případy i z výkonnostního fotbalu, podnět nám může dávat kdokoliv," vyzval fotbalovou veřejnost svazový tiskový mluvčí Petr Svěcený.

Místopředseda svazu Jindřich Rajchl vysvětlil, že svaz chtěl okamžitě reagovat na to, jak byl Hušbauer pranýřován: "Nám záleží na fair play a chceme se přiblížit normálnímu fungování sportu. Aby to, co bylo slušné, bylo normální a běžné, a aby nedocházelo k tomu, že takový hráč bude očerňován na veřejnosti."

Tento text nebyl vytvořen redakcí. Jedná se o tiskovou zprávu ČMFS.

Reklama