Hlavní obsah

Hokejové Ústí litovalo nevyužité dvojnásobné přesilovky

ÚSTÍ NAD LABEM

Ústečtí Lvi ve středu zakusili vůbec první prohru v letošním play-off první hokejové ligy. Přišla po předchozích sedmi vítězstvích, ale možná v ten nejméně vhodný okamžik. Za vyrovnaného stavu série se nyní bude hrát dvakrát v Chomutově. Pokud některý z týmů dokáže dvakrát uspět, může se těšit v příštím ročníku na extraligu.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Boj o extraligu stojí hodně sil i vůle, tentokrát se o tom přesvědčil Jakub Trefný z Chomutova.

Článek

Ústí zápas ztratilo, přestože v jeho úvodu dobře navázalo na úterní výhru 4:0. Hned v první minutě otevřel skóre Milan Hluchý. "Dostal jsem přihrávku od Tomáše Klimta, hned z první vystřelil a prostřelil gólmana. Vždy je k tomu potřeba i trocha toho štěstí," řekl Hluchý novinářům.

Chomutov zaskočil Ústí především svou aktivitou. "Je těžké hledat příčinu porážky. Nelze ani snad říci, že bychom do toho dali méně, protože je to finále a my do toho dáváme všechno. Prostě jsem dostali smolné góly a nedokázali to otočit jako v předchozích zápasech," uvedl Hluchý.

Jednou z příčin neúspěchu Ústí byla i nevyužitá přesilovka pět na tři dlouhá 104 vteřin ze 13. minuty. "To nás mohlo určitě srazit, protože to je nabídnutá šance, která se prostě musí proměňovat. Bylo tam málo střelby, asi jsme to měli i více roztáhnout do stran a trošku ty tři bránící hráče rozhýbat. V tom byl z mého pohledu asi největší problém," připustil Hluchý.

Heinisch se odvděčil za důvěru 

V té chvíli bylo však již vyrovnáno na 1:1, neboť v 10. minutě skóroval chomutovský Martin Heinisch. "Byla to střela od beka, chtěl jsem tam jen stínit, ale naštěstí jsem to i tečoval a spadlo to tam," řekl. Heinisch první utkání prožil v pozici náhradníka, dnes však naskočil místo Kostourka a za důvěru se trenérům odvděčil nejlepším možným způsobem. "Je to čistě náhoda, že to tam spadlo zrovna mně," řekl.

"Bylo štěstí, že jsme rychle vyrovnali. Kdyby třetina skončila 1:0, tak to mohlo vypadat i jinak. Měli jsme i štěstí, ale výborně zachytal Luboš (Horčička)," uvedl Heinisch.

"Myslím, že jsme hráli stejně jako včera. Bojovali, šli do toho naplno, ale dnes to vyšlo," řekl Michal Jeslínek. "Všichni chceme do Chomutova dostat extraligu a uděláme pro to maximum," uvedl útočník, který hrál nejvyšší soutěž v týmech Litvínova, Jihlavy či Plzně.

Právě on nasměroval hosty za cenným vítězstvím, když krásnou brankou, svou první v play-off, poslal Chomutov do vedení. "Pepa Révay mi to dal krásně do jízdy a tam ten bek už má prostě malou šanci, když je hráč takto rozjetý. Naštěstí to tam pak spadlo. Zkusil jsem to přetáhnout na zadní tyč a Přikryl to tam již nestačil."

O šanci na vyrovnání nebo alespoň hru bez brankáře se domácí připravili zbytečnými fauly. "Hlavně jsem si říkal, aby nám neujeli a nedostali jsme gól ve třech," smál se Jeslínek při ohlédnutí za vyloučením Nádašdiho v čase 58:22, které přišlo pouhých 21 vteřin po předchozím faulu Janků. "Chtěli jsme hlavně držet puk, což se i podařilo a v tu chvíli jsem si říkal, že to už snad nemůžeme prohrát a je to naše," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.