Hlavní obsah

Chomutov porazil v prodloužení Ústí a je krůček od extraligy

CHOMUTOV

Hokejisty Chomutova dělí jedno vítězství od postupu do extraligy. V pátečním třetím finálovém zápase porazili na svém ledě Ústí nad Labem 3:2 v prodloužení a v sérii hrané na tři výhry vedou 2:1. Dramatickou bitvu, která byla na 35 minut přerušena kvůli výpadku elektrického proudu na stadiónu, rozhodl v 62. minutě útočník Michal Jeslínek. Chomutov může postoupit již v sobotu.

Článek

Ústečtí Lvi začali stejně jako v předešlých duelech náporem, tentokrát se jim ale rychlý gól vstřelit nepodařilo. Horčička v chomutovské brance se překonával a držel svůj tým. Nevyzráli na něj Přeučil, Kloz ani osamocený Pazourek v deváté minutě. Hostům náporu pomohla i série přesilových her.

Hostující Přikryl byl dlouho prakticky bez práce, přesto inkasoval jako první. V 10. minutě jej v pádu překonal Polanský a domácí nečekaně vedli. Favorizovanému Ústí se podařilo rychle odpovědět, již o 24 vteřin později vyrovnal Kloz.

Poté však Chomutov dostal 87 vteřin trvající výhodu dvou hráčů v poli a využil ji. Puk za Přikryla v letu usměrnil důrazný Polodna. I pak se zajímavé momenty na ledě děly v přesilových hrách. Rozhodčí Jeřábek s Polákem se činili a v první třetině vyloučili hned devět hráčů.

Velkou šanci zvýšit vedení měli domácí na začátku druhé dvacetiminutovky, kdy byli současně vyloučeni Kloz a Klobouček, tentokrát však Chomutov 75 vteřin dlouhou dvojnásobnou převahu nevyužil. A Ústí za to soupeře potrestalo. Horčičku překonal od modré obránce Grof.

Ústí opět nezvládlo dvojnásobné přesilovky 

Hosté, kteří byli mnohem aktivnější, mohli obrat dokonat v následných početních převahách. Dvě více než 40 vteřinové přesilovky pěti proti třem ale trestuhodně prohospodařili. Podobně dopadli i domácí, kteří měli na začátku třetí třetiny výhodu dvou hráčů bez sedmnácti vteřin dvě minuty. Přikryl se ale překonával.

Urputná bitva tak poprvé v sérii směřovala do prodloužení. O další drama se postaral stařičký domácí stadión, na kterém v čase 54:49 vypadl proud, ledová plocha se zahalila do tmy a hráči po krátkém čekání zamířili do kabin. Po 30 minutách se světla opět rozsvítila a o dalších pět minut později se začalo hrát. V normální hrací době gól už nepadl, a tak se po další přestávce, ve které byl upraven led, prodlužovalo.

Ne však dlouho. Poté, co Ústí na přelomu konce zápasu a nastaveného času nevyužilo přesilovku, udeřil Jeslínek, který překonal Přikryla po rychlém protiútoku.

KLH Chomutov - Slovan Ústečtí Lvi 3:2 v prodl. (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 10. T. Polanský (Havlůj, Tauš), 14. Polodna (Boušek, Šíp), 62. Jeslínek (Charoustek) - 11. Kloz (Přeučil, Zápotočný), 27. Grof (Klimt, Janků). Rozhodčí: Polák, Jeřábek - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 14:12, navíc Tauš - Nádašdi oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 2:1.
Chomutov: Horčička - Bombic, Trefný, Chatrnúch, Černý, Révay, M. Nosek, O. Malinský, Vaněček - Boušek, Šíp, Polodna - Jíra, T. Polanský, Mikšovic - Jeslínek, Charousek, J. Hašek - Tauš, Heinisch, Havlůj. Trenéři: Kýhos a Petrovka.
Ústí nad Labem: Přikryl - Grof, Nádašdi, Kolafa, P. Hořava, Houdek, Ficenc, Klobouček, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Hluchý, T. Martinec, Klimt - Micka, Liščák, Jiří Kudrna - Kloz, Slížek, Přeučil. Trenéři: Evan a Mach.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.