Hlavní obsah

Hokejový útočník Janků se těší zpět do extraligy

ÚSTÍ NAD LABEM

Před rokem ho v extralize, v níž strávil 17 sezón, už nikde nechtěli. Přesto útočník Pavel Janků na hokej nezanevřel a nyní si užívá slastné pocity z postupu do nejvyšší soutěže v barvách Slovanu Ústí nad Labem. Spanilou jízdu celku z krajské metropole mezi elitu završil 38letý forvard gólem v předposlední minutě rozhodujícího duelu prvoligového finále s Chomutovem (5:1).

Článek

„Ta moje branka byla jen třešničkou na dortu a příjemnou tečkou za sezónou,“ usmál se hokejista, který společně s Antošem, Klimtem, Martincem a Mickou patřil k pilířům ofenzívy severočeského týmu. „Ve své kariéře jsem ještě nic nevyhrál, takže tenhle ústecký úspěch stavím strašně vysoko. Když prohrajete finále v extralize, chvíli to zamrzí, ale v podstatě se nic neděje. I čtvrté místo je pěkné, ale nejkrásnější je vítězství,“ líčil Janků, který působil mj. ve Zlíně, Třinci, Karlových Varech a Vsetíně.

Ústečtí zvládli roli prvoligového favorita. „Byli jsme ale pod obrovským tlakem, jaký jsem poznal vůbec poprvé. Šli jsme do play-off s  úkolem postoupit. Měli jsme nůž na krku a nad sebou hrozbu, že prostě musíme vyhrát. Kdyby to nevyšlo, možná by hokej na této úrovni v Ústí skončil, což jsme nechtěli dopustit,“ vykládal útočník.

Už se těší na dovolenou. „Moc ji potřebuji, přece jen už nejsem nejmladší. Ale jinak jedu dál. V létě se znovu vrhnu do přípravy, abych byl mužstvu v příští sezóně něco platný. Věřím, že jsem v extralize ještě neřekl poslední slovo,“ dodal Janků.

S ústeckým týmem se ale nečekaně loučí jeho nejproduktivnější obránce Jakub Grof, který přestupuje do Karlových Varů. „Vracím se domů po třech letech, na Ústí budu mít ale krásné vzpomínky,“ svěřil se někdejší juniorský mistr světa.

Reklama