Hlavní obsah

Duda zařídil hokejistům Chomutova vítězný vstup do první ligy

PRAHA

Favorité první hokejové ligy vstoupili do nové sezony vítězně, i když Chomutov se na výhru nad Vrchlabím pořádně nadřel. O vítězství letošního účastníka baráže o extraligu 3:2 rozhodl na začátku třetí třetiny Radek Duda, který ve dvojnásobné přesilovce tečoval Bendovu střelu od modré.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radek Duda

Článek

Lépe si vedl finalista minulého ročníku Ústí nad Labem, které zdolalo Tábor 3:1. Severočeši využili dvě přesilovky, hosté skórovali rovněž v početní výhodě za stavu 3:0 pro favorita. Hosty zachránil od vyšší porážky výborný brankář Jakub Čech.

Nejpřesvědčivější výhru v prvním kole si připsala Jihlava, která porazila Beroun 4:0. Dvěma góly se pod vítězství podepsal kapitán Dukly Oldřich Bakus.

Zápas nováčka soutěže Písku s Třebíčí začal s půlhodinovým zpožděním kvůli komplikacím s osvětlením. Gólu se diváci dočkali až v úvodu poslední třetiny, kdy se přesně trefil hostující obránce Bulička. Písek nedokázal vyrovnat ani z trestného střílení, které neproměnil Dragoun.

Prohrál i další nováček Litoměřice, které podlehly 2:3 v Chrudimi. Hosté sice v závěru zápasu v přesilovkách smazali dvougólové manko, ale v 59. minutě Semorád zajistil domácímu týmu těsné vítězství.

Až do penaltového rozstřelu dospěl zápas v Benátkách nad Jizerou, kde Havlíčkův Brod neudržel vedení 2:0. Domácí vyhráli v nájezdech díky Tomáši Klimtovi.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.