Hlavní obsah

Náročný program mi nevadí, tvrdí útočník Hrdel

Měl sice zkušenosti z extraligy už z působení v pražské Spartě, ale teprve až v dresu Mladé Boleslavi se začal hokejový útočník Zbyněk Hrdel prosazovat i střelecky. A to středočeskému celku mezi elitou „jen“ vypomáhá formou hostování a střídavých startů z prvoligového Chomutova. „Dostávám hodně prostoru na ledě,“libuje si 25letý forvard v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejista Zbyněk Hrdel

Článek

V úterý jste hrál za Boleslav v Karlových Varech, ve středu za Chomutov proti Ústí nad Labem a ve čtvrtek vás čeká zase start za Boleslav proti Liberci. Jak takhle náročný program berete?

Po zápase ve Varech jsem se ještě ten večer dozvěděl, že si mě na příští den stahuje Chomutov. Má hodně zraněných a nemocných hráčů. A to, že mě povolal zpátky, mi nevadí. Vždycky rád přijedu, protože si vážím toho, že mě Chomutov pustil v rozehrané sezóně do extraligy. Možná, že ve čtvrtečním duelu za Boleslav pocítím únavu, ale jsem ještě docela mladý a musím něco vydržet. Takže tři zápasy ve třech dnech mě netrápí.

Předpokládal jste, že se v boleslavském dresu prosadíte? V šestnácti odehraných utkáních jste nastřádal čtyři góly a stejný počet asistencí...

Na ledě dostávám dostatek prostoru na ledě, což jsem za dva roky ve Spartě nikdy neměl. Tam jsem hrál jen ve čtvrté lajně a plnil jsem hlavně obranné úkoly při oslabení apod. A to se těžko dávají góly. Podle mě bylo jen otázkou času, kdy dostanu někde jinde důvěru.

S boleslavským působením jste tedy spokojený?

Snažím se splácet to, co ode mne v klubu očekávají.

Ale tým je po odpočtu dvaadvaceti bodů na posledním místě tabulky extraligy. Jak to vnímáte?

Nedíváme se na nikoho jiného, než na třinácté Kladno. Pokoušíme se dostat ho v tabulce pod sebe. To je náš cíl, pro který musíme bojovat.

Paradoxní je, že v extralize se v roli soupeřů potkáváte se spoluhráči z Chomutova, kteří v nejvyšší soutěži rovněž hostují. Jaké z toho máte pocity?

Je zvláštní, že až šest nebo sedm hráčů z jednoho prvoligového klubu souběžně vypomáhá v extralize.  Poprvé za Boleslav jsem hrál ve Zlíně, za který nastoupil Grof, s nímž jsem byl pár dní před tím ještě v chomutovské kabině. Ve Varech jsem v úterý hrál proti Davidu Hruškovi a Kuběnovi, s nímž jsme druhý den společně bojovali za Chomutov.

O vás je známo, že se kamarádíte s hvězdou NHL Crosbym z Pittsburghu. Jste pořád v kontaktu?

Sleduji ho a docela mu to jde (úsměv). Potřeboval bych se v Boleslavi dostat na jeho notu. Ale to berte jako nadsázku. Sidney Crosby byl kdysi u mě v Česku. Jednou do měsíce si voláme. Je to pohodový kluk a nikdo by to do něj neřekl. Když se dozvěděl, že se mi narodila dcera, tak vyslovil přání přijet se za mnou znovu podívat. Uvidíme, jak mu to vyjde.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.