Hlavní obsah

Jágr na led nešel, ale Kladno bylo důraznější, věděl mostecký Divíšek

Most

Pětatřicetiletý útočník Tomáš Divíšek po jarním odchodu z pražské Sparty zakotvil v hokejovém Mostě. Pro někoho obrovské překvapení, ale pro tamní příznivce nikoli. Zkušený borec se totiž po dvaceti letech vrátil do města a do klubu, v němž kdysi začínal sportovní kariéru. Pokusí se pomoci mosteckému celku v první lize a zároveň vyhlíží případné nové angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Divíšek ještě v dresu Sparty Praha.

Článek

Jaké budete mít vzpomínky na působení ve Spartě?

Přišel jsem tam v průběhu minulé sezóny z Chomutova. Se Spartou jsem získal bronz v extralize, ale nevím, co k tomu říci. Vypadli jsme úplně nesmyslným způsobem v semifinále s Kometou Brno, kterou jsme měli porazit. Už je to za mnou, ale tvrdím, že to byla nejtěžší porážka v play off, co jsem zažil.

Za prvoligový Most jste naskočil hned v úvodním kole první ligy proti Kladnu, na jehož střídačce stál majitel klubu Jaromír Jágr. Vnímal jste jeho přítomnost?

Jardu jsem potkal už před zápasem na chodbě v útrobách stadiónu. To, že byl přímo u svého mužstva, o vítězství Kladna asi nerozhodlo. Jágr na led nešel, ale jeho tým byl důraznější před naší bránou, góly dali hráči ze soupisky a prostě nás předčili. Přehráli nás 5:1, Kladenští však sami vědí, že cesta zpátky do extraligy pro ně bude ještě hodně dlouhá, prostě žádná legrace. Extraliga je někde jinde než první liga.

Co vám první start za Most naznačil z pohledu soutěže?

Dostali jsme tři góly skoro z ničeho a lajna, v níž jsem nastoupil, byla rozdílová. Ale tím opačným způsobem, než jsme si představovali. Udělali jsme chyby. Přesto bych z toho nedělal tragédii. Musíme se zlepšit ve všech herních činnostech.

Prý uvažujete o zahraničí?

Volných míst moc není, všude je plno. Čekám na nabídku. Nějaké náznaky z ciziny tam jsou, ale nic konkrétního. Nejsem naštvaný, že jsem se vrátil do mateřského Mostu. S klubem mám ale dohodu, že mi pomohou, abych se rozehrál, pokud by přišla nová naděje na přestup.

A jak vypadají mostecké cíle?

Strašákem je přímý sestup. Most už nechce hrát dole v tabulce. Věřím, že je tady dobré mužstvo, které nad srovnatelnými soupeři bude vyhrávat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.